PUBLICITAT

Andorra guanya una nova ONG

  • Arran de l'experiència de l'abril al Senegal, Saura i Garcia formalitzen l'entitat i inicien les accions per captar ajudes
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: FALLOU

Andorra compta, des d'aquest mes d'octubre, amb una nova ONG. Es tracta de Fallou, una organització fundada l'any 2007 a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i que des de llavors treballa per millorar les condicions sanitàries, agrícoles i educatives de la comunitat rural de Dialakoto, al sud est del Senegal. L'Alícia Saura i el Víctor Garcia, infermers al Principat, van contactar amb Fallou fa vora un any i aquest passat abril van embarcar-se en la seva primera expedició. L'experiència va ser intensa, inesborrable. I volen traslladar aquests sentiments a la població andorrana. És per aquest motiu que han creat una delegació oficial al Principat. Ja tenen l'ok del Govern, després de formalitzar-ne la inscripció i completar els requisits.

Amb el vistiplau a la mà, «volem començar fort», va explicar Garcia. La primera acció serà promocionar-se amb un estand a la Fira d'Andorra la Vella, que se celebrarà el darrer cap de setmana d'octubre. La idea és fer conèixer l'ONG i «també la tasca que fem allà». Es buscaran socis, però també patrocinadors privats i persones que estiguin disposades a destinar almenys 21 dies de la seva vida en fer tasca solidària a la comunitat rural de Dialakoto (Tambacounda). Garcia i Saura van anar dins la missió sanitària, però també es necessiten professors, assistents socials i fins i tot mà d'obra per construir un pou nou que abasti d'aigua potable o per dur a terme la remodelació del campament on fan estada els cooperants.

A banda de la primera acció a la Fira, Garcia i Saura també iniciaran una tasca de sensibilització a la ciutadania. La intenció és fer xerrades sobretot entre la població més jove, i organitzar esdeveniments per captar ajudes i recollir material, de manera que puguin anar carregats a les properes expedicions com ho van fer a la de l'abril. La crida llavors va ser un èxit: van aconseguir farinetes de cereals, llet en pols i medicaments bàsics, entre d'altres.

SENSE REGISTRE D'ONG / Fallou se suma així a la llista d'ONGs que hi ha al país i que actuen fora les nostres fronteres, com Cooperand, Aigua de Coco o Unicef. Amb tot, Andorra no compta a dia d'avui amb un registre exacte nombre d'organitzacions no governamentals. Algunes treballen amb Exteriors, d'altres amb Benestar, etc. Les úniques dades fiables són que el registre d'associacions compta amb 427 inscrits (part d'aquestes són ONGs), i que anualment entre 32 i 35 ONGs demanen subvencions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT