PUBLICITAT

Educació i Andorra Telecom aposten per les TIC a les escoles

  • L'objectiu de l'acord és continuar garantint la interconnexió de tots els centres escolars
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alcobé i Suñé intercanvien els documents de l'acord, ahir Foto: àlex lara

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, i el ministre de Territori, Jordi Alcobé, com a president del Consell d'Administració d'Andorra Telecom, van signar ahir un conveni per formalitzar la col·laboració existent entre els dos organismes en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). L'objectiu de l'acord és continuar garantint la interconnexió de tots els centres escolars dels tres sistemes educatius, i potenciar nous projectes específics que ajudin els alumnes a adaptar-se als canvis tecnològics i a promoure la societat del coneixement.

El director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, va explicar que actualment ja es garanteix la connectivitat dels 35 centres escolars, que s'agrupen en 23 edificis, que disposen d'una xarxa de fibra òptica de 100 Mbps, o de 1Gbps en el cas dels més grans, amb filtres de contingut gestionats pel ministeri. El conveni marc té com a objectiu garantir aquesta connectivitat, i a més, tal com va indicar el director de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, definir un marc regulador pel qual es regiran totes les col·laboracions en matèria de TIC.

Així, l'acord pretén desenvolupar iniciatives per donar una resposta eficaç als canvis tecnològics i per promocionar la societat del coneixement, i fixar un protocol de seguiment per a tots els projectes a desplegar. En aquest sentit, Torredà va apuntar que es volen impulsar projectes entre els dos organismes que ajudin, per exemple, que els escolars facin un ús més responsable de les xarxes socials.

interès públic / Suñé va manifestar que aquest conveni «aferma la col·laboració» entre el Govern i Andorra Telecom i va agrair el suport de la parapública en matèria d'infraestructura educativa. Per la seva part, Alcobé va recordar que la col·laboració amb Andorra Telecom és «fruit de la necessitat i de la voluntat d'interès públic» en un àmbit com l'educatiu. En aquest sentit, va destacar la importància de «posar la tecnologia a l'abast dels centres».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT