PUBLICITAT

Ferrer condiciona la coalició amb DA al contingut programàtic

  • La cònsol major de la capital està disposada a sumar esforços per encarar els reptes que s'albiren
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Encaixada de mans entre Ferrer i Martí, al despatx del cap de Govern Foto: EL PERIÒDIC

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va respondre ahir al president de Demòcrates per Andorra (DA) i cap de Govern, Toni Martí, que «la coalició dependrà del contingut programàtic que se'm proposi». Ferrer que no va descartar la possibilitat apuntada per Martí al tercer Congrés dels demòcrates, de sumar-se a l'equip de cara a les properes legislatives va reconèixer que «n'hem parlat i és cert que és un moment molt difícil per a Andorra, però encara no hi ha res determinat». I va afegir que «nosaltres estem disposats a sumar esforços per superar un moment com aquest en què s'albiren grans canvis que afectaran les properes generacions». Ferrer responia així a la proposta llançada dissabte passat pel cap de Govern, quan va dir que «totes les portes estan obertes a Andorra la Vella si es vol fer una gran coalició». Martí es va mostrar convençut que Rosa Ferrer «és un actiu que pot sumar, si creu en el projecte, i crec que sí». I va afegir que convocarà eleccions quan el pressupost estigui aprovat, però que li agradaria convocar-les amb un mandat en curs per negociar l'acord amb la Unió Europea i, en aquest sentit, va acusar als Liberals d'Andorra i a Eusebi Nomen de defensar «l'Andorra immòbil» i d'intoxicar amb coses que no s'ajusten a la realitat.

Martí va pronunciar aquest discurs amb la vista posada en les eleccions del 2015, que considera que seran «més dures, més crispades i amb moltes més formacions polítiques» que no pas les del 2011. Per això, va ser contundent amb l'oposició, criticant sobretot els partits que no tenen representació, i que va tillar d'immobilistes. I va recordar que «l'acord amb la Unió Europea ja el defensava el PLA en el seu moment, si ho han defensat obertament gent amb experiència política com Marc Forné i Albert Pintat, com es pot tenir por a negociar?» es va preguntar el cap de Govern, afegint que «si al final el que negocies no t'agrada, no ho signes». Martí també es va referir a l'exconseller general Eusebi Nomen, assegurant que «té la patent i la marca de criticar-ho tot», i va mostrar obertament el seu rebuig «per la gent que es dedica a destruir i mai fan cap proposta en positiu». El cap de Govern també va lamentar que persones així «intoxiquen la població andorrana».

oposició / En quant a l'oposició que té en actiu el PS i SDP, Martí va assegurar que «no poden pensar que res té un cost o que no hi ha cap problema amb la CASS, perquè tenim un problema i hem de fer una segona reforma». I va carregar contra les propostes del PS de fer una reforma institucional, ja que «ens carregaríem set segles d'història» oi d'instaurar un impost de successions. En canvi, va mostrar el seu acostament cap a la majoria del Comú d'Andorra la Vella, liderada per Rosa Ferrer. I va afegir que Carles Torralba i Neus Farré –de DA– fan una oposició molt constructiva i «fins i tot la cònsol ho reconeix». Per tant, «tot queda obert, perquè negar-ho, avui, tot i que no hi ha res concretat», va concloure el cap de Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT