PUBLICITAT

DA aprova una taula nacional de competències

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

En el congrés, els assistents van debatre i aprovar un total de set ponències. Entre les propostes aprovades, destaca la defensada pel cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, per crear, al principi de la propera legislatura, una Taula Nacional de Competències que impulsi la modificació de la llei qualificades de competències i transferències.

També es van comprometre, a proposta del president del grup parlamentari, Ladislau Baró, a seguir millorant la Justícia i a continuar el procés de codificació i positivació del dret privat, amb la presentació a tràmit parlamentari de la proposició de llei reguladora de les successions.

D'altra banda, el ministre Gilbert Saboya va proposar donar suport al procés d'acostament al mercat interior de la UE, i el ministre Jordi Alcobé va demanar la posada en marxa durant els propers mesos, d'un portal per començar a fer els primers tràmits en línia, per assolir una e-Administració complerta durant la primera meitat de la propera legislatura.

DA també es va comprometre a elaborar una proposició de llei per fomentar la transparència i el bon govern, a millorar la formació universitària i acadèmica en els sectors econòmics que més ho requereixen com ara en el sector turístic, i a buscar solucions a favor de la igualtat i contra la discriminació.

El congrés va comptar amb un centenar d'assistents, entre síndics, consellers generals, ministres, representants dels comuns i d'altres militants. Pel que fa als comuns, hi va haver representació dels cònsols de totes les parròquies exceptuant Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, i Toni Martí va voler destacar especialment la presència del cònsol major de la Massana, David Baró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT