PUBLICITAT

El PS descarta presentar esmenes a la Regla d'Or

  • Els socialdemòcrates demanen un pacte d'Estat cara la propera legislatura
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELA

Periodic
David Rios, durant una roda de premsa aquest setembre Foto: ANA / M.T.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 38 esmenes a la proposició de llei de l'arbitratge per adaptar-se al que estableix l'ONU per al Dret Mercantil Internacional (CNUDMI). En canvi, ha descartat entrar-ne cap a la proposició de llei de sostenibilitat de les finances publiques i d'estabilitat pressupostària i fiscal perquè «s'ha demostrat que DA ha decidit de manera unilateral tirar endavant una llei que limita la gestió pressupostària del Govern i comuns sense el consens de totes les forces polítiques». En aquest punt, demana un «pacte d'Estat» quan es constitueixi «un nou Consell General i uns nous comuns».

Pel que fa a les esmenes a la proposició de llei de l'arbitratge, els socialdemòcrates troben «sorprenent» que la llei divideixi l'arbitratge nacional i l'internacional però regulant prioritàriament el nacional. Consideren que així la regulació de l'arbitratge internacional es deixa «en gran mesura, a la simple remissió normativa a allò regulat prèviament sobre l'arbitratge nacional», generant «confusions i interpretacions contradictòries».

El president del grup socialdemòcrata, David Rios, apunta que es podrien establir unes «simples especificacions» per diferenciar els dos àmbits o, en cas contrari, «donar la màxima preponderància i protagonisme a l'arbitratge internacional en vers del nacional, a fi de dotar a la Llei de la major modernitat i amb l'objectiu de complir amb les expectatives de les parts internacionals».

Un altra de les modificacions que incorpora el Grup socialdemòcrata és que les comunitats de propietaris puguin gaudir igualment de l'agilitat del mateix procediment arbitral.

Pel que fa a la Regla d'Or, els socialdemòcrates han decidit no presentar cap esmena tot afirmant que «no estem d'acord en aprovar aquesta llei a final de legislatura i que afecti a un govern i uns comuns futurs». Per aquest motiu, «nosaltres proposem que s'impulsi un pacte d'estat un cop es constitueixi un nou Consell General i uns nous comuns», va plantejar Rios.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT