PUBLICITAT

El Periòdic se suma a Unicef en la lluita contra la mortalitat infantil

  • El rotatiu publicarà durant tota la setmana articles i entrevistes especials
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
18.000 nens i nenes moren cada dia al món per causes que poden ser evitables. Foto: UNICEF ANDORRA

El Periòdic d'Andorra s'afegeix durant aquesta setmana a la campanya per a la supervivència infantil ‘Ara no podem parar' que duu a terme Unicef Andorra i que té per objectiu avançar en la lluita per la supervivència i el desenvolupament de tots els infants. D'aquesta manera el rotatiu se suma, amb una sèrie d'entrevistes i reportatges especials, en els propers dies a la iniciativa que l'ONG va engegar el mes de febrer passat i que finalitzarà a mitjans de mes.

Durant aquest període moltes institucions, entitats i particulars s'han compromès amb el projecte en forma d'actuacions concretes i donacions per contribuir que el món estigui una mica mes a prop d'acabar amb la mortalitat infantil, que en els darrers 22 anys s'ha reduït a quasi la meitat. Malgrat això , encara avui 18.000 infants menors de cinc anys es moren cada dia per causes evitables com la vacunació, el xarampió, la malària i les malalties diarreiques. Amb mesures tan senzilles contra la desnutrició, s'aconsegueix salvar milions de vida es d'infants cada any.

COL·LABORA/ Aquesta campanya, que es basa en la necessitat de continuar treballant per la supervivència infantil, cada any suposa més vides salvades gràcies a l'ajuda de tothom. S'hi pot col·laborar enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 606. Amb el cost d'un SMS (0,90 €), UNICEF pot vacunar un infant contra malalties mortals, o proporcionar aigua potable a un nen durant 3 setmanes, o tractar un infant durant un dia contra la desnutrició aguda. També s'hi pot col·laborar a través de la web www.unicef.ad/ara-no-podem-parar. Els fons obtinguts es destinaran als programes de supervivència infantil d'UNICEF.

MESURES DE LLUITA/ Vacunar un infant és una de les mesures més efectives per reduir la mortalitat infantil. Les campanyes d'immunització eviten entre dos i tres milions de morts cada any per diftèria, tètanus, tos ferina i xarampió. El 2012, Unicef va subministrar 1.900 milions de vacunes per immunitzar un terç dels infants del món.

La desnutrició es pot prevenir i tractar. Malgrat això, en l'actualitat vint milions d'infants menors de cinc anys pateixen desnutrició aguda greu. Si reben tractament immediatament, es poden salvar la vida. Fa un any i mig l'ONG va proporcionar tractament contra desnutrició aguda greu a 2,6 milions de nens i de nenes.

La falta de recursos sanitaris i el difícil accés a centres de salut provoca que milers de nens es morin cada dia al món. La prevenció hi juga un paper clau, com en el cas de la malària gràcies a l'ús de teles mosquiteres. Al 1012 es van repartir 18,5 milions de mosquiteres per protegir de la malària els infants i les seves famílies. Tothom està convidat a participar -hi. Col·labora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT