PUBLICITAT

El Sextet Romàntic tanca el primer cap de setmana de Yepes

  • Tatevik Khachatryan visita per segon cop el Principat i repeteix amb l'ONCA Bàsic
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Foto: TONY LARA

El sextet romàntic format pels músics de l'ONCA Bàsic i la violinista armènia Tatevik Khachatryan van protagonitzar ahir el segon concert del Festival Narcio Yepes a l'església parroquial d'Ordino, l'escenari inicial del certamen i amb una acústica «fantàstica», va assenyalar el director de l'ONCA, Gerard Claret, a l'ANA.

El programa va incloure el segon sextet de Brahms i la introducció del sextet en l'opera Capriccio de Strauss, amb una historia interessant darrera segons Sergi Claret: una peça que exposa el debat sobre què és més important, si la música o la lletra. Malgrat que els músics expliquen aquesta història a l'inici de la peça, el músic de l'ONCA va explicar que l'objectiu és que «la gent descobreixi pel seu propi peu la música com a art abstracte» i convidar «a viatjar en el seu propi món».Aquest és el segon cop que Khachatryan col·labora amb els músics de l'ONCA Bàsic amb qui ha dit que es crea una atmosfera de treball «molt artística» i una manera de fer «més al detall, més propera» en el format de sextet.

Dissabte a la nit va ser el torn de Andre Motis & Joan Chamorro. Ells van ser els encarregat d'obrir la 32a edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà i ho van fer acompanyats de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA)per, tal i com va explicar el seu director, Gerard Claret, transmetre «una experiència única» i un producte «d'altíssima qualitat».

El programa va comptar amb peces de swing, bossa nova o feeling good de músics i compositors como Antônio Carlos Jobim, George Shearing o Duke Ellington. La sintonia entre ambdues formacions ha estat tan bona que el mateix Claret ha desitjat que «no sigui la última col·laboració» i ha considerat que és «un format molt exportable». . Segons Chamorro pot servir perquè «molta gent que no ha escoltat mai el jazz s'hi acosti atreta per la sonoritat clàssica de l'ONCA i viceversa i aconseguim un públic que vagi a gaudir d'aquestes músiques».

Per últim, Andrea Motis va reconèixer que és un «plaer» poder obrir un festival de «tants anys, on es treballa bé i té continuïtat; amb una bona programació i amb públic». Encara més, ha dit, «en un escenari tan gran i bonic».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT