PUBLICITAT

El touroperador Astha-Suranga inicia el primer viatge al Pirineu

  • Els turistes israelians se senten cada vegada més atrets pel Pallars
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Un dels plafonds de la ruta Perseguits i salvats Foto: acn

EEl tourperador israelià Astha-Suranga inicia el primer viatge per les comarques del Pirineu de Lleida amb un grup de 18 dones, que durant 6 dies també visitaran la Noguera i la ciutat de Barcelona. Aquest touroperador, que va incloure l'oferta turística del Pirineu lleidatà arran de la visita que va fer el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el febrer del 2014 a Tel Aviv per presentar la ruta Perseguits i Salvats, programa viatges d'una setmana per diferents indrets del món exclusivament per a dones amb un programa de viatge d'experiències, segons va informar ahir l'ACN. L'oferta se suma als vols que va operar aquest estiu la companyia israeliana Arkia de Tel Aviv a l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

Els turistes israelians se senten cada vegada més atrets pel Pirineu de Lleida, sobretot per la seva natura -el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici- i l'encant dels seus pobles i una oferta de restauració adaptada als seus usos i costums.

Enguany aquesta tendència s'incrementa gràcies als vols que va operar aquest estiu la companyia israeliana Arkia de Tel Aviv a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, la senyalització de les rutes Perseguits i Salvats que impulsa la Diputació de Lleida i la comercialització de nous paquets turístics amb una oferta d'un viatge experimental d'activitats per les comarques de Lleida que programa l'empresa Astha-Suranga, la qual organitza estades d'una setmana per a dones d'entre 40 i 60 anys. D'aquesta manera s'amplia el nombre de turoperadors israelians que inclouen l'oferta turística de Lleida en la seva oferta de viatges.s

El viatge inclou la visita a diferents indrets del Pirineu de Lleida, com també a la comarca de la Noguera, durant 6 dies i la darrera jornada a la ciutat de Barcelona. Les turistes que formen part d'aquesta primera expedició a les comarques de Lleida, a més de visitar alguns dels racons més emblemàtics de Lleida, com ara el Parc Nacional d'Aigüestortes, també participaran en tallers d'artesania per conèixer el procés d'elaboració de formatges o de melmelades. Dijous passat, durant la seva primera jornada per les comarques del Pirineu de Lleida, van tenir l'oportunitat de participar en un taller de formatges al poble d'Ossera (Alt Urgell).

D'altra banda, bona part de les activitats programades estan relacionades amb la descoberta de la natura i el turisme actiu, com ara el senderisme. El viatge inclou també fer una part de la ruta del projecte Perseguits i Salvats, en el tram de Tavascan (Pallars Sobirà), que han recorregut aquest matí. Es tracta d'una experiència amb un component força emocional per als ciutadans israelians en tractar-se de la recuperació d'unes rutes pirinenques de fugida del poble jueu del nazisme. A la tarda visitaran la Presó-museu de Sort. En els pròxims 5 dies tenen programada una excursió pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, com també un recorregut per la Val d'Aran. El darrer dia d'estada a les comarques lleidatanes tenen prevista una excursió pel congost de Mont-rebei, a la comarca de la Noguera. Una vegada hagin finalitzat la seva estada a Lleida, el darrer dia el dedicaran a conèixer la ciutat de Barcelona.

Periodistes i líders d'opinió /L'interès de l'oferta turística de les comarques de Lleida al mercat israelià es tornarà a posar de manifest aquest mateix mes d'octubre amb motiu d'una visita que duran a terme del 26 al 28 d'octubre un grup de 14 persones integrat per periodistes i representants de diferents entitats i organismes amb una important representació a Israel. Durant la seva estada a les comarques lleidatanes visitaran la Val d'Aran i la comarca del Pallars Sobirà. L'acció està organitzada per l'Agència Catalana de Turisme i el Patronat de turisme de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de Foment Torisme Val d'Aran i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT