PUBLICITAT

Recuperar autoestima

  • Contra Israel, Andorra vol retrobar les sensacions del matx de Gal·les i oblidar la desfeta contra Bèlgica
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns jugadors d'Israel, amb el capità Tal Ben Haim al davant, durant la sessió programada per a ahir a l'Estadi Nacional Foto: TONY LARA

El 6-0 contra Bèlgica és com si hagués estat un pas enrera a molt de treball, perquè contra Gal·les, en el primer partit d'aquesta batalla per ser a la pròxima Eurocopa, es va oferir una imatge que ni tan sols es va veure en un sol minut a Brusel·les. Davant d'aquest panorama, la intenció és recuperar l'autoestima, intentar trobar un sistema i, sobretot, una mentalitat, que ha estat un canvi en la selecció nacional dels últims anys amb més control de la pilota, més toc, més joc i, per tant, més oportunitats d'anar a l'atac. Avui contra Israel (20.45h, Estadi Nacional), la intenció és aquesta, però una altra cosa és el que digui també sobre el tauler el rival, que va patir contra Xipre (1-2), però que és d'alt nivell com qualsevol altra.

«Va ser una derrota contundent», va dir el capità Òscar Sonejee, «però vam jugar contra Bèlgica», va recordar. «Penso que som un grup amb molts anys jugant partits de classificació i el partit contra els belgues està oblidat. Hem tingut temps de corregir els errors», va manifestar el defensa andorrà. «Sobretot la diferència és com agafar i defensar les marques», va explicar el seleccionador Koldo Álvarez. «Hem de saber en quins moments hem de ser agressius, jugar sempre amb la mateixa intensitat i tenir el màxim possible la pilota». Aquest duel contra Israel arriba quan es compleixen deu anys de la primera victòria andorrana, però això no significa res per al tècnic andorrà: «A dia d'avui és només una data, molt maca de recordar, però només una data.

VEU ISRAEL MOTIVADA / «No hem d'oblidar que Israel ve amb la moral molt alta», va recordar Koldo Àlvarez sobre un rival que arriba de vèncer a Xipre i amb ganes de tancar aquests dos partits amb sis punts. «És un equip en què tothom defensa moltíssim i amb jugadors molt desequilibrants».

CANVIS EN LA LLISTA I EN L'ONZE TITULAR /Koldo Álvarez ha fet canvis en la llista de convocats per a aquest duel, respecte a la llista contra Bèlgica del passat divendres. Han caigut Sergio Moreno i Adri Rodríguez, i han entrat Marc Pujol, ja recuperat de les angines, i el davanter Joan Carles Toscano. «Són novetats per intentar millorar», va dir el tècnic, «i tenir les major possibilitats possibles».

Així mateix, el seleccionador nacional va anunciar petites variacions en l'onze inicial, tot i que la intenció no és variar el sistema. En tot cas es preveu la sortida d'inici de Marc Pujol, que tot i tornar després d'estar malalt sempre ha estat un dels escollits per Koldo per mantenir el control en el centre del camp i especialment per a la creació.

ELI GUTMAN / El seleccionador israelià, Eli Gutman, per la seva part, va destacar que res tenen a veure Gal·les i Bèlgica, especialment perquè des del seu punt de vista «Bèlgica és el lleó del grup, un dels millors equips del món, i no es pot comparar amb nosaltres»: «No es poden comparar el primer partit amb el segon perquè Bèlgica és el partit més difícil que es poden trobar en aquest grup, i contra Gal·les van jugar molt bé. La diferència amb Gal·les és que té a Gareth Bale». Gutman va deixar clar que no vol veure cap favorit en el duel d'avui: «En la meva filosofia del futbol no existeixen els favorits, sinó que la filosofia és la de joc d'equip, treball dur, seriositat i professionalisme». En tot cas, el tècnic israelià va confirmar que no senten «cap pressió». Pel que fa al capità israelià, Tal Ben Haim va assegurar que el seu equip no ve a Andorra «amb cap fum de superioritat, les diferències entre els equips cada vegada són menors».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT