PUBLICITAT

La gespa en boca del rival, però no tant

  • El seleccionador israelià treu foc de la situació i els seus jugadors s'exerciten amb normalitat H El pas del temps és el que ha de fer que la superfície s'estabilitzi, tal i com s'ha assegurat en diferents ocasions
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Més enllà de la intensa i constant pluja que va caure ahir durant la tarda sobre l'Estadi Nacional, la gespa continuava sent ahir un tema de conversa entre els futbolistes i entrenadors. En tot cas, era més una preocupació israeliana més que andorrana, perquè els visitants eren ahir uns nouvinguts només assabentats dels problemes amb el terreny de joc via la premsa internacional, i llavors ahir era el moment de fer el tast i valorar-ho en condicions.

«Fins que no la provem», va dir el seleccionador d'Israel, Eli Gutman, «no sabré si està bé o no». En la mateixa línia es va mostrar el capità de la selecció que el passat divendres va vèncer 1-2 a Xipre, Tal Ben Haim, que va ser també preguntat pels periodistes. En tot cas, la selecció israeliana va sortir al terreny de joc sense fer cares rares ni gestos de perplexitat, com va ser el cas del mateix Gareth Bale quan Gal·les va estrenar la instal·lació, sinó que en qualsevol cas el que més molestava era la pluja. Això sí, ben mirat la gespa continuava escopint les petites boles de cautxú, tot i que no semblava que en la mateixa quantitat que quan Gal·les i Andorra van obrir la llauna i es va veure que allò era un saler de cuina trencat.

Al final, el que sembla que s'ha de tenir és paciència, perquè el temps és el que ha d'anar situant la gespa en el seu lloc. Les autoritats, en aquest cas el Govern a través del director d'Esports, Jordi Beal, i el secretari d'Estat, Jordi Cerqueda, han repetit per activa i per passiva que aquest terreny de joc requereix un període d'adaptació. Aquest pot trigar moltes setmanes, i si el camp va estar acabat just abans de rebre Gal·les el passat 9 de setembre, el que la lògica diu és que encara no ha d'estar en perfectes condicions. En tot cas, aquestes són les mateixes per a andorrans i per a israelians.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT