Teixidó acaba 8è a la general de les Vertical

• En les curses Sky, Òscar Casal finalitza 16è després de ser 30è a Limone
LIMONE SUL GARDA

Teixidó, a Limone sul Garda en la prova Vertical, que va ser nocturna Foto: EL PERIÒDIC

Limone sul Garda (Itàlia) havia de marcar la classificació final de la Copa del Món tant en les curses Vertical on hi era Ferran Teixidó i en les Sky, on Òscar Casal lluitava també entre els millors. La prova italiana va determinar que Teixidó finalment hagi estat 8è en la general de la seva disciplina, i Casal 16è.

Teixidó va finalitzar l'última cita del calendari de la Copa del Món en la 15a posició. El seu temps per recòrrer els més de tres quilòmetres de distància amb un quilòmetre de desnivell vertical va ser de 43min 04s, mentre que el guanyador de la prova va ser l'imparable Kilian Jornet amb un temps de 37min 27s, seguit dels italians Urban Zemmer i Marco Moletto. La cursa va tenir, com s'esperava, la participació dels primers espases del món, i així les dificultats, en una prova que puntuava el 20%, eren superiors. Amb tot, el resultat de Teixidó s'emmarca dins d'una nova temporada per recordar, en la qual ha estat un dels corredors més regular i sempre entre els millors. L'any passat va ser 4t de la general.

CASAL, 30È A LIMONE I 16È DE LA GENERAL / Per la seva part, Òscar Casal, tot i haver puntuat a la prova Sky en què va ser 30è, no va tenir bones sensacions i va patir moltes dificultats: «No pots tenir sempre bones curses, quan toca, toca», va declarar amb certa resignació. A més, el corredors es va tòrcer el turmell. En tot cas, el corredor de la FAM va deixar clar que està satisfet de la temporada.

El guanyador va ser l'eritreu Petro Mamu que va batre el rècord de la prova amb 2h14min 25s, deixant a 30s Kilian Jornet, que va ser segon.

La Copa del Món ha arribat al final de la temporada, i el cap de setmana vinent serà la darrera cursa dels corredors de muntanya de la FAM amb l'última cita de la Copa d'Andorra: la Vertical Vallnord-CPA que acaba al pic Alt de la Capa.