PUBLICITAT

LdA aspira a tenir llistes a sis parròquies amb Pintat a Sant Julià

  • Liberals d'Andorra busca suports i el dia 6 celebrarà un congrés per validar els comitès locals
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Costa i Gallardo en un acte amb la premsa Foto: TONY LARA

Liberals d'Andorra ha superat el període de rodatge i vol arribar al Congrés que convocarà per al dia 6 de novembre a l'hotel Delfos traient múscul. L'objectiu de l'executiva és presentar la composició de sis comitès parroquials que s'encarreguin de l'elaboració de les llistes per a les eleccions legislatives i una candidatura nacional, segons va explicar ahir el secretari d'organització de LdA, Ferran Costa.

El que no va dir Costa i ha pogut saber EL PERIÒDIC és que una de les sorpreses serà la presència de l'excònsol Josep Pintat a la llista de Sant Julià de Lòria, el que representa la ruptura d'Unió Liberal (UL) amb DA i l'entrada al Consell General del veterà polític, ja amb vistes a l'assalt final per a les eleccions del 2019.

Costa i el president del partit, Jordi Gallardo, s'ho estan treballant. Fa 15 dies van convocar un sopar a El Tarter, i dijous un altre a Escaldes, a Casa Canut. La finalitat és clara: recollir adhesions, difondre la proposta liberal i engreixar el projecte. Hores d'ara, tal com va apuntar ahir Costa, «s'albirà més enllà de cinc llistes parroquials». La fita és sumar una sisena, i també competir a la circumscripció nacional. Els liberals es veuen forts a quatre: Sant Julià de Lòria, La Massana, Canillo i Ordino. Per lògica política, intentaran tenir presència a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, aquesta darrera la parròquia que va veure néixer el partit liberal. L'executiva és molt conscient que el sistema electoral és massa favorable a les parròquies i que la força al Consell General depèn d'aquest model, com ha quedat demostrat en totes les comeses electorals.

El dia 6 l'executiva de Liberals d'Andorra vol arrencar amb els comitès preparats per confeccionar les parroquials i amb un decàleg que sigui el pilar del programa electoral. També, com va subratllar el secretari d'organització, «es presentarà una executiva renovada amb nous càrrecs».

LdA està incidint ara en el treball de carrer. Costa creu que tenen molta avantatge respecte els altres partits: «Nosaltres podem aportar gran dosi de realisme perquè vivim al carrer sense cobrar sous públics. Toquem de peus a terra». I afegeix que a banda de copsar el suport de molta gent, «ara per ara tenim més de cent militants amb tots els perfils; històrics, nous, que han tingut càrrecs públics importants o menys rellevants».

LdA compta amb tothom, però s'imposa una exigència com és que «qui encapçali les llistes han de ser militants liberals, i tothom que accepti les línies generals del nostre decàleg serà benvingut».

Costa transmet el missatge de què el ciutadà està cansat «de la veu monocolor que hi ha al Consell General, i amb això no vull dir que sigui una cosa dolenta, sinó que falten alternatives, falta esperit crític, no es fa cap anàlisi exhaustiu entre els pros i contres».

gent nova / Conscients que se'ls pot titllar de ser una formació que ha governat més de 12 anys, Costa insisteix en què el nou projecte que va ser batejat amb el nom de Liberals d'Andorra està impulsat per gent nova, potser sense gaire experiència política, i que per això en cap cas giraran la cara a les aportacions que facin els militants més antics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT