PUBLICITAT

El túnel del Pimorent torna a obrir el proper 15 de novembre

  • Andorra i l'Arièja concreten els treballs per preparar la temporada d'hivern
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La prefecta de l'Arieja, Nathalie Marthien es va reunir ahir a Foix amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el d'Economia i Ordenament del Territori, Jordi Alcobé, per coordinar el dispositiu de nevades per a la campanya 2014-2015. La trobada es va centrar en el pla conjunt hivernal, que té en compte els dispositius d'intervenció, els sistemes antiallaus Catex, els protocols d'informació i alerta, els combois i la planificació del túnel d'Envalira i la RN20. La prefecta de l'Arieja va confirmar que el proper 15 de novembre el túnel del Pimorent tornarà a ser operatiu, i que els treballs en aquesta zona continuen amb la previsió d'entrada en funcionament de la desviació d'Ax-les-Thermes de cara al 2016.

cobertura antiallaus / Les autoritats franceses van recordar la inversió feta recentment per ampliar la cobertura amb Catex dels corredors H2, H3 i H4, que són els que presentaven més problemàtiques. A la trobada també es va posar de manifest la inversió en les comunicacions internes a la part francesa, així com la dotació de personal de manteniment a les carreteres franceses, equipats amb dispositius de connexió per satèl·lit per tal de millorar-ne l'eficiència.

embelliment / La col·laboració podria incloure l'embelliment del tram que va entre la frontera francoandorrana i l'entrada al túnel d'Envalira, de manera que a la reunió es va tractar la possibilitat de dur a terme un projecte conjunt. Per part francesa també van assistir a la trobada els responsables del servei interministerial de defensa i de protecció civil, la direcció interdepartamental de les carreteres del Sud-Oest (DIRSO), el Servei de Restauració de la Terra de Muntanya (RTM), la gendarmeria, la policia i el secretariat general pels afers regionals. Per part andorrana, hi van participar el director de Protecció Civil, Francesc Areny, el d'Ordenament del Territori, Manel Riera, el director de Turisme, Sergi Nadal, i l'ambaixadora a França, Maria Ubach.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT