PUBLICITAT

Els duaners volen participar en la regulació de la vaga

  • El sindicat dels agents de duana no vol que es retalli el dret
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Sindicat de duaners en una manifestació a començament d'any Foto: TONY LARA

El president del Sindicat de funcionaris de duana va manifestar ahir en un comunicat la voluntat del Sindicat de participar en «una hipotètica regulació» del dret de vagar recollit per la Constitució. Seguí va argumentar aquest propòsit per la mateixa essència del món sindical que « es crea com una eina de treball per trobar un equilibri de forces entre treballadors i patronal». I va afegir que l'objectiu d'aquest equilibri «és gaudir d'un entorn laboral, segur, eficient, saludable, degudament remunerat i digne».

Seguí va insistir en el diàleg democràtic i participatiu per fer entendre a la patronal que «un bon clima laboral repercutirà directament al seu favor», i va afegir que «el treballador ha d'entendre que el sindicat vetllarà perquè sigui així». Recordant que «el món sindical a Andorra és molt jove», Seguí va matisar que «regular les accions sindicals i les accions patronals pot ser un encert si partim de l'equilibri de forces de la manera més justa». I va defensar que «esdevé imprescindible la participació de les parts interessades, amb veu i vot vinculant, de manera que si no és troba un consens, la regulació no podria ser aprovada ja que no compliria les expectatives que ha de cobrir».

Seguí va continuar argumentant que «el dret de vaga així com el dret de manifestar-se, en les seves diferents formes i grau d'aplicació, és un dret fonamental inalienable, que no és ni comprar ni vendre, i que el treballador ja el te incorporat per defecte». I va exposar que «el seu objectiu és fer un acte reivindicatiu de protesta per tal de fer veure el grau de desacord amb la patronal o fins hi tot amb la gestió del Govern o de les administracions», i va precisar que en tots els casos «hi pot intervenir tota la població de manera lliure, de forma individual o col·lectiva». Per acabar, Seguí va defensar que «la regulació del dret de vaga no pot lesionar mai la finalitat reivindicativa que té», i va reiterar que «en la seva regulació, com no pot ser d'altra manera, també és imprescindible la participació de les parts interessades, amb veu i vot vinculant, de manera que si no es troba un consens no sigui mai aprovada ja que no compliria la finalitat del dret».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT