PUBLICITAT

El rei de la improvisació... i de la màgia

  • L'humorista Luis Piedrahita omple de somriures el Centre de Congressos de la capital
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'humorista Piedrahita en una actuació Foto: EL PERIÒDIC

Els dijous d'humor de Quecom són una iniciativa que s'agraeix, sobretot quan comencen els dies grisos de tardor. El passat dijous va ser el torn de l'humorista gallec Luis Piedrahita (molt conegut pels fans d'El club de la comedia i El hormiguero).

L'anomenat rei de les coses petites va començar el seu monòleg de més d'una hora –amb el Centre de Congressos ple– amb dissertacions de l'estil «per què suen les olives?» o el misteri dels sucs de taronja. Poques referències polítiques, però les va colant, rotllo «t'esprem com el sistema electoral espanyol, primer ho fa la dreta i després l'esquerra».

I molta participació del públic, part essencial del seu espectacle. Amb humor sa, va riure dels tatuatges de Picachu i personatges de videojocs d'un dels presents, o el de la lletra Om, o el de la papallona a l'estómac... amb gràcia i sense ofendre, ràpid en les seves contrarèpliques. I és que els tatuatges són com l'amor: «Diner i dolor que te'ls facin, i encara més diners i més dolor quan te'ls treuen».

Una caixa amb notes dels espectadors l'esperava cap al final de la funció. És un personatge conegut i molts dels presents ja sabien el que volien: el monòleg del cotxe rallat i un truc de màgia. El del cotxe rallat és un dels seus hits, per què qui no s'ha rallat mai el cotxe i ha muntat l'espectacle dramàtic de «s'acaba el món» avui?

L'humorista també es va sumar a mostrar les seves arts com a mag. La Tania, la Raquel, el Toni i el Jordi es van anar passant la baralla de cartes i escollint-ne una, Piedrahita va anar sembrant el dubte: «M'he fotut en un marron i no les podré endevinar». Podrà o no podrà? Si senyor, les va encertar totes.

Al sortir encara aquelles converses de: «és per probabilitats, jo crec que quan es feia el despistat estava fent trampes...» No ho sabrem. El que si sabem és que volem molts més dijous d'humor, de les coses grans i de les coses petites, com les de Piedrahita. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT