PUBLICITAT

Òscar Sonejee serà centenari contra Israel

  • L'internacional andorrà acumula 98 partits amb la tricolor i segons ha pactat amb Koldo, dimarts complirà cent H Acabarà la Lliga amb el Lusitans i per tant s'ofereix a Koldo fins el juny, quan es retiri definitivament
I.MOURE
BRUSEL·LES

Periodic
Foto: I.MOURE.

El somni d'Òscar Sonejee (Andorra la Vella, 1976) està més a prop que mai de complir-se. L'internacional que més vegades s'ha posat l'elàstica tricolor en la història del futbol andorrà suma 98 actuacions i n'està a dos de ser centenari. Segons les previsions, està a tres dies d'allò que quedava tan lluny quan un 22 de juny del 1997 va debutar contra Estònia, amb només 21 anys.

Ja havia anunciat la temporada passada que volia retirar-se, però no sense fer història abans. Per això es va reunir amb Koldo Álvarez i entre els dos van planificar una sèrie de partits que el permetessin arribar a la xifra. Així que el capità no falla a una cita amb la selecció des de l'estiu de l'any passat, sigui jugant els 90 minuts o 2. El partit compta igual.

El que passa és que ara ha canviat el discurs. El centenariat s'ha anat estirant per a ell fins el punt que ha hagut de continuar jugant al futbol a nivell de club per no perdre la forma física, més necessària que mai en partits internacionals. Per això a principi de temporada, tot i que volia penjar les botes com havia dit en reiterades ocasions, va decidir tornar al Lusitans.

Bèlgica serà, si tot surt sota els plans previstos, el 99 i Israel, el pròxim dimarts, el 100. Ell, però, va deixar clar ahir que si depengués d'ell, superarà aquesta xifra: «Fins el juny que acabi la temporada actual i em retiri definitivament, jo vull ser un seleccionable més per a Koldo», va assegurar.

El 28 de març vinent hi ha partit oficial davant Bòsnia i el 12 de juny, amb Xipre. Abans, al febrer, no es descarta un amistós i ja pel setembre, quan torni a haver-hi partit del Preeuropeu de nou davant Israel, Òscar ja haurà penjat les botes, amb un màxim de 104 partits. Per darrere ve Ildefons Lima, que amb 35 anys i 87 internacionalitats, segueix el mateix camí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT