PUBLICITAT

Andorra la Vella gastarà 233.000 euros per renovar la decoració

  • La despesa serà de 58.000 euros durant quatre anys
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ninot de neu que fins ara es col·locava a la plaça de la Rotonda i on anirà l'arbre de 20 metres Foto: àlex lara

El Consell de Comú d'Andorra la Vella que es va celebrar ahir va estar per procediments i temes pressupostaris pendents com l'aprovació de la renovació de les polisses de crèdit amb les entitats bancàries, l'aprovació de crèdits extraordinaris per despeses imprevistes com les corresponents a la sala de vetlles o la proposta de concurs nacional per adjudicar els treballs per les millores necessàries del Centre Esportiu dels Serradells.

Un dels temes que més reaccions va provocar va ser la despesa prevista per l'enllumenat i decoració nadalenca que adornaran la capital del Principat. En total, es gastaran uns 233.000 euros repartits en quatre anys per actualitzar els motius de Nadal. Per tant, la despesa anual anual serà de poc més de 58.000 euros, una xifra criticada per una part de l'oposició que considera que hi ha altres prioritats. El material, que arribarà en tres tràilers, es llogarà a una empresa que l'instal·larà, controlarà el seu bon funcionament durant els mesos que engalanaran Andorra la Vella, farà el desmuntatge i l'emmagatzemarà de cara l'any vinent.

Un arbre de 20 metres / Una de les novetats que va anunciar el cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, és que es plantarà un arbre de 20 metres d'alçada que serà la joia de la corona dels propers quatre anys. L'arbre de nadal substituirà el ninot de neu gegant que fins ara presidia la plaça de la Rotonda i que s'ha venut per uns 8.000 euros que es destinaran a la decoració d'aquest any.

Minguillón va afirmar que l'objectiu és «atraure més turistes oferint alguna cosa més que la resta». El cònsol menor considera que «la renovació era necessària perquè amb el temps els motius queden obsolets». Aquest any, a més, el Comú vol donar més protagonisme i més color a Santa Coloma, per tant, l'enllumenat i la decoració ocuparan un espai més gran que fins ara. Minguillón va recordar que «s'ha de tenir en compte que una mateixa empresa ens ho fa tot: des del transport del material fins l'emmagatzematge per l'any següent», passant pel manteniment.

Crítiques / Qui més va criticar la despesa que farà el Comú va ser el conseller de l'oposició Josep Vila, que va afirmar que s'està gastant massa diners en temes com l'enllumenat nadalenc o l'embelliment de les zones comercials, però «en canvi, hi ha moltes retallades socials». En una sessió en la que es va parlar molt de temes econòmics, Vila va considerar que «cal controlar la despesa com s'havia fet fins ara».

La consellera de l'oposició socialdemòcrata, Dolors Carmona , va ser menys crítica tot i que va explicar que és un despesa «important» i que «potser ara no és el moment». A més, va considerar que «s'hauria de replantejar l'optimització de recursos» fent referència a la necessitat, segons Carmona, d'embellir també altres parts de la parròquia i no centrar-se només en l'avinguda Meritxell. Carmona, a més, va afirmar que cal que hi hagi un «pla global estratègic» per saber l'objectiu dels «plans parcials».

Sobre les obres d'embelliment de l'avinguda Meritxell també en va parlar Minguillón, que va assumir que no es complirà el termini exacte pactat, però va afirmar que les voreres estaran enllestides «a principis de la setmana que ve, per tant la demora serà molt petita per unes obres d'aquesta envergadura».

Modificació del POUP / Una despesa que també s'ha d'afegir és la referent a la modificació del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP). Segons la normativa, el pla s'ha de renovar una vegada cada sis anys, per aquest motiu s'ha destinat una partida per la contractació d'un tècnic que s'encarregarà de fer la revisió durant un periode d'entre 9 mesos i un any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT