PUBLICITAT

El SIP força la Plataforma a retirar la protesta dels carcellers

  • La majoria dels agents penitenciaris creuen que el dia de la patrona no és un moment idoni
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vigilants a l'entrada de l'interior de la presó Foto:TONY LARA

Si els sindicats de la funció pública comencen a anar per lliure pel que fa a la reforma del pla de jubilacions, dins de la presó la divisió és encara més intensa entre els dos sindicats. Mentre que dimarts passat la plataforma de funcionaris anunciava un acte reivindicatiu avui dels agents penitenciaris, coincidint amb la celebració del dia de la patrona del cos, la mateixa plataforma va notificar ahir la desconvocatòria.

El motiu, que el Sindicat d'Institucions Penitenciàries (SIP) ha tramés una carta a la plataforma deixant clar que no estan disposats a fer cap acte de protesta. A la missiva de la junta s'indica, textualment: «Senyor Torra, el SIP us envia aquest escrit com a portaveu de la Plataforma Sindical de Funcionaris per desconvocar la concentració del dia».

àmplia majoria / El Sindicat d'Institucions Penitenciàries representa la majoria amb el 70% del personal penitenciari, i segons l'escrit ha rebut dels seus afiliats la disconformitat en efectuar un acte reivindicatiu el dia de la seva Patrona.

«Considerem que no és el dia, ni el lloc oportú per concentrar-se en contra de la llei de la jubilació, podent-ho fer en qualsevol altra data. Essent un dia especial per la nostra institució, on ha de prevaldre el respecte als agents penitenciaris i els de les seves famílies.»

El SIP recorda que els seus companys sempre han respost a les accions contra la futura llei de la jubilació, però que en aquest cas no hi ha una majoria favorable.

La resposta de la plataforma va ser immediata, i seguidament va anunciar que no es no farà cap concentració davant de l'Església de Sant Esteve. La pregunta que ve al cap és lògica: qui va decidir convocar la protesta? Pel que es veu no van ser els treballadors de la presó. Potser l'altre sindicat minoritari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT