PUBLICITAT

Sant Julià presenta un cicle d'autor al Rocafort

  • Estarà complementat amb retransmissions en directe d'obres de ballet
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ

Periodic
A dalt a la dreta cartell del film ?Black Coal', Os d'or a la millor pel·lícula al Fetsival de Barlín. A la dreta, Winter Sleep, guanyadora de la Palma d'or de Cannes 2014. A baix a l'esquerra, imatge de The legend of love, a la dreta, ?I due foscari'. Foto: EL PERIÒDIC

El Comú de Sant Julià de Lòria ha signat un acord amb l'empresa Promocions Culturals Andosins, encapçalada per Montse Guiu, per iniciar un nou cicle de cinema a l'auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. La proposta es basa en una programació de cinema d'autor durant els caps de setmana, complementada amb retransmissions en directe d'obres de ballet i d'òpera de la Royal Opera House de Londres i del ballet Bolshoi de Moscou, una iniciativa que arriba a 1.000 cinemes a nivell mundial.

L'auditori Rocafort va mantenir una programació d'estrenes entre els anys 1997 i 2007, i més recentment havia acollit alguna prova puntual de projeccions de cinema a demanda de la gent de la parròquia que no va fructificar.

Ara, el Comú ha signat un conveni amb l'empresa Promocions Culturals Andosins per tal de reprendre l'activitat cinematogràfica, en aquesta ocasió centrada en cinema d'autor, per oferir «una proposta totalment diferent a la que hi ha actualment al país» i que es dirigeixi tant al públic de tot el país com als turistes que busquin aquest tipus d'oferta d'oci, segons va explicar el cap del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, Jordi Gonzàlez de Alaiza, a l'ANA.

El nou cicle de cinema, que es nodrirà de les programacions de cinema d'autor dels dos països veïns amb un decalatge de dues o tres setmanes, es complementarà amb retransmissions en directe de la programació d'òpera i ballet de la Royal Opera House de Londres i del ballet Bolshoi de Moscou, i més puntualment també es podran veure obres del Gran Teatre de París. A més, la responsable de la iniciativa, Montse Guiu, va explicar que, pel que fa al cinema, volen arribar a acords amb diversos festivals de cinema d'autor per tal que tinguin presència a la programació que s'oferirà a Sant Julià.

PROGRAMACIÓ/ Les projeccions començaran el 16 d'octubre, amb la retransmissió de l'espectacle de ballet Manon, continuarà el 17, 18 i 19 d'octubre amb la projecció de la pel·lícula Winter Sleep, guanyadora de la Palma d'or de Cannes 2014, i el proper cap de setmana Black Coal, Os d'or a la millor pel·lícula al Festival de Berlín. Montse Guiu va dir que, de moment, s'ha optat per oferir un film cada cap de setmana, amb un total de cinc sessions, però depenent del pes de la pel·lícula més endavant és possible que se'n projectin dues. Durant el mes d'octubre també es retransmetrà el ballet The legend of love el diumenge 26, i l'òpera I due foscari el dilluns 27.

L'entrada per a les projeccions de cinema costarà 6 euros, mentre que per les retransmissions tindran un cost de 16 euros a taquilla o de 36 euros l'abonament per a tres sessions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT