PUBLICITAT

El Consorci acomiada Metayer com a directora dels Petits Cantors

  • El cor va fer una actuació de petit format sense coneixement de l'entitat que el gestiona
  • ApC demana a través de Sindicatura els motius del canvi
EL PERIÒDC
ANDORRA LA VELLA


27092010_metayer
La fins ara directora del Cor Nacional de Petits Cantors, Catherine Metayer. Foto: TONY LARA
La ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, ha comunicat aquest dilluns al matí a Catherine Metayer el seu acomiadament com a directora del Cor Nacional dels Petits Cantors. La notificació s'ha fet davant de notari. Segons fonts coneixedores de la trobada, recollides per l'ANA, l'acomiadament es va decidir en una reunió la setmana passada del Consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors, del qual en formen part el Govern, el Comú d'Encamp i l'església Santa Eulàlia d'Encamp i n'és la presidenta Susanna Vela com a ministra de Cultura. Andorra pel Canvi ja ha entrat a Sindicatura una sol·licitud d'informació per saber els motius de l'acomiadament, i a la xarxa social Facebook hi ha convocada una concentració de protesta per l'acomiadament davant de Casa de la Vall a les 16.30 hores d'aquest dimecres, 29 de setembre, coincidint amb la sessió del Consell General.

Cap representant del Consorci, ni la ministra Susanna Vela com a presidenta de l'ens ni la pròpia Catherine Metayer, han volgut fer declaracions al respecte de l'acomiadament. A l'espera de conèixer la versió oficial, fonts coneixedores dels fets han explicat a l'ANA que la qüestió es remunta a una actuació de caràcter privat en el marc de la commemoració d'unes noces d'or el dissabte 4 de setembre. El Cor Nacional dels Petits Cantors va ser contractat i a l'actuació hi van anar, suposadament, només set nois d'un total de 40 que formen el Cor, cosa habitual en aquest tipus d'actuacions de petit format.

En aquesta actuació, Catherine Metayer, s'hauria absentat de les tasques de direcció deixant-ho en mans del pianista, com ja hauria fet d'altres vegades en actuacions de petit format que requereixen la presència d'un nombre molt reduït de Petits Cantors. A més, per l'actuació s'haurien cobrat 500 euros, diners que convenientment, sempre segons les fonts, s'haurien dipositat a la caixa comptable de l'entitat després d'haver descomptat 50 euros que haurien servit per pagar els serveis del pianista, fets amb que sembla que discreparia el ministeri.

Protesta ciutadana i demanda d'ApC
Un cop s'ha començat a saber l'acomiadament de Catherine Metayer com a directora del Cor Nacional dels Petits Cantors, s'han començat a produir les reaccions. En el vessant polític, el grup parlamentari d'Andorra pel Canvi (ApC) ha entrat a Sindicatura una demanda d'informació per saber quins són els motius de l'acomiadament. ApC basa aquesta sol·licitud d'informació en el fet que el Govern presideix el Consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors i en la "necessitat de controlar que es tracti d'un acomiadament fonamentat i no pas d'un moviment per polititzar el cor posant a la seva direcció una persona de partit".

En el vessant ciutadà, i en aquest cas a través de la xarxa social Facebook, des d'aquest diumenge hi ha convocada una protesta davant de Casa de la Vall per a aquest proper dimecres a les 16.30 hores, coincidint amb què els parlamentaris i els membres del Govern estaran presents a la sessió de control al Govern del Consell General.

Comunicat breu del Consorci
El gerent del Consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors, Pep Farràs, ha enviat aquest dilluns a la tarda un comunicat breu en el qual diu textualment que "el Consell Rector del Consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors d’Andorra ha notificat aquest matí a la Sra. Catherine Metayer el seu acomiadament, que es va acordar el divendres passat en reunió extraordinària a Encamp". I afegeix, en un segon paràgraf, que "amb l’objectiu de treballar per un projecte integrador en la formació del cant coral dels infants, el Consorci es reunirà amb els pares dels cantaires aquesta setmana per explicar-los el nou projecte del Cor Nacional i, alhora, com s’assegurarà la continuïtat en el funcionament i els assajos".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT