PUBLICITAT

La guerra dels mons a l'altaurgellenca

  • Molts ciutadans confonen les maniobres de les terceres Jornades d'Emergències del Pirineu amb alguna catàstrofe o fet terrible
JOAN RAMON BAIGES
LA SEU D'URGELL

Periodic
Foto:

«Què està passant a la Seu? No paren de passar helicòpters, mossos d'esquadra, emergències i la policia nacional amb metralletes a les mans». Aquesta va ser una de les múltiples preguntes que van arribar a aquesta redacció. Molts ciutadans de la ciutat van quedar atònits, alguns espantats, i la majoria sorpresos.

El mateix va passar a la redacció de RadioSeu. segons va confirmar ahir la seva directora, Marta Pujantell. La capital de l'Alt Urgell es va convertir en una ciutat ocupada per policies, ambulàncies, helicòpters sobrevolant els teulats. Massa moviment estrany per a un municipi que destaca per la seva tranquil·litat, per la seva pau amb vistes al Cadí. «Sort que Andorra no té exèrcit», va comentar un jove amb to jocós.

Per sort els causants de tant aldarull eren humans, no extraterrestres, res a veure amb aquell llunyà 30 d'octubre del 1938 quan Orson Welles va sembrar el pànic amb els seus alienígenes de la novel·la La guerra dels mons.

La Seu és des d'ahir i fins demà una ciutat ocupada per més de 400 professionals dels cossos d'emergència de les zones del Pirineu, Catalunya, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrenées, Andorra, Aragó i Euskadi, que es donen cita a les terceres Jornades d'Emergències del Pirineu. Les tardes es dediquen al desenvolupament de 18 tallers, desplegats en diferents escenaris, on es posen en pràctica el rescat en barrancs, la recerca de víctimes en enderrocs (Bombers d'Andorra), la intervenció conjunta aeroterrestre, el maneig del lesionat medul·lar i maniobres en treballs verticals, entre molts altres. No passa res.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT