PUBLICITAT

Les obres per reordenar la zona del Falgueró arrenquen dilluns

  • La primera fase afecta l'entorn de l'hospital i s'acabarà aquest any
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reordenació del Falgueró començarà per adequar els entorns de l'hospital Foto: àlex lara

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va explicar ahir que les obres per reordenar la zona del Falgueró, molt afectada per l'anarquia dels automobilistes que aparquen per tot, arrenquen dilluns que ve a l'entorn de l'hospital. Eixamplar la voravia de l'hospital, pavimentar-la i adequar una via de serveis, són les accions d'aquesta primera fase que s'acabarà aquest any. Calvet va argumentar que «la intenció és treure els vehicles que s'hi aparquen en doble fila, per això hi haurà un únic carril de circulació i deixarem un vial per al servei d'urgències, les ambulàncies, la Policia i els minusvàlids». I va afegir que «també hi haurà cinc o sis places per als usuaris del servei d'urgències, però no per aparcar».

L'objectiu de les obres és «descongestionar la zona de l'hospital ara que ja hem pogut organitzar la circulació amb l'obertura del vial del Falgueró», va dir Calvet. I va reconèixer que «sabem que hi ha problemes d'aparcament a la zona sobretot des que vam tancar l'aparcament de la Clínica Meritxell, però d'aquí a un any, tindrem un nou aparcament al mateix lloc amb una capacitat de 80 places». I és que la reordenació del Falgueró comprèn més d'una fase, a les obres que comencen ara al voltant de l'hospital s'hi afegiran l'eixample de les voravies fins a la confluència amb l'avinguda Fiter i Rossell, i més endavant el nou aparcament al costat de la Clínica. Les obres del nou aparcament entren en els pressupostos del proper exercici i tindran una durada de 13 mesos, o sigui que «la infraestructura serà operativa a l'octubre de l'any que ve», va anunciar Calvet. A més, també va explicar que la segona fase de la reordenació del Falgueró, de l'hospital fins a l'avinguda Fiter i Rossell, també entra en els pressupostos del 2015, i tot i que tenen una estimació del cost de les obres encara no les han quantificat.

aparcar, un problema / Sigui com vulgui, el cònsol també preveu un segon aparcament davant l'evidència que el vial que portarà en un futur a l'urbanització del Falgueró i que de moment és un carrer sense sortida, també està cada dia ple de cotxes aparcats. Calvet va argumentar que «de moment, no representa cap problema perquè és un carrer que no porta enlloc, però en un futur, quan l'urbanització estigui acabada i la gent hi visqui, evidentment que ho pot ser». I va afegir que «és per això que pensem en poder oferir un nou aparcament proper a la zona».

Insistint en les dificultats que tenen els veïns i usuaris de l'hospital per aparcar, va avançar que el comú està negociant per obtenir un terreny i adequar-lo com a aparcament. «Pensem que podrem habilitar una altre aparcament més endavant però encara és aviat per parlar-ne perquè no hem tancat la negociació amb la propietat», va matisar el cònsol.

De moment però, el comú ja acaba les obres de desmunt de la parcel·la que convertirà en aparcament prop de la Clínica Meritxell perquè els treballadors i els usuaris dels centres hospitalaris puguin aparcar amb més comoditat. Calvet va recordar que «aquests dies l'aparcament subterrani de l'hospital també està complert».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT