PUBLICITAT

Medi Ambient aspira a reciclar el 5% de residus orgànics el 2016

  • El Govern inicia una prova pilot per instigar el reciclatge entre el sector de l'hosteleria i el comerç
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una planta de compostatge a Catalunya Foto: JOSEP GARCIA

El Ministeri de Medi Ambient ha donat el tret de sortida a les accions per instaurar el reciclatge de matèria orgànica al país. El Pla Nacional de Residus indica que el 2016 s'ha de reciclar almenys el 5% d'aquest tipus de residu, que equivaldria a 600 tones tenint en compte les 12.000 tones que anualment es generen al Principat. El ministre de Medi Ambient, Francesc Camp, va mostrar-se confiat en assolir aquesta xifra d'aquí poc més d'un any. Per aconseguir-ho, s'iniciarà properament una prova pilot que afectarà a grans productors de matèria orgànica: hotels, restaurants i grans superfícies comercials.

La prova pilot, que parteix d'un concurs públic que es licitarà els propers dies, contempla dos aspectes. Per una banda, la instal·lació d'uns màquina de compostatge a la zona de Grau Roig, el Pas de la Casa. El Govern ja ha obtingut el consentiment del Comú d'Encamp. Aquesta màquina serviria per tractar els residus d'un hotel (que haurà de decidir i pactar l'empresa guanyadora) i uns cinc restaurants de la zona. L'empresa guanyadora, a més de proporcionar la màquina de compostatge haurà de gestionar la instal·lació dels cubells als productors que hi participin, així com els vehicles de recollida. El compost que obtingui serà lliurat als comuns per a actuacions de jardineria, va explicar Camp.

El segon aspecte del concurs públic preveu el treball amb grans productors del sector comercial, que tot apunta que serien les superfícies comercials que hi ha a la CG1 a tocar de la frontera amb Espanya. L'empresa adjudicatària s'haurà d'encarregar de la recollida i l'exportació dels residus cap a plantes estrangeres perquè puguin fer-ne compostatge. Caldrà abans obtenir la perceptiva autorització. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT