PUBLICITAT

Els aturats creixen un 15% al setembre però són un 24% menys que fa un any

  • Per 16è mes consecutiu hi ha un descens respecte a l'any anterior
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, ahir Foto: TONY LARA

El mes de setembre s'ha tancat amb 717 desocupats, el que representa un increment del 15% respecte al mes d'agost. Són 95 nous inscrits al Servei d'Ocupació. Malgrat l'augment dels aturats, el Govern valora les xifres de manera positiva tenint en compte que fa 16 mesos consecutius que hi ha descensos respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquest setembre, en comparació amb el del 2013, la xifra és un 24% més baixa i evidencia que «hem de persistir amb el que s'està fent fins ara», va assegurar el ministre portaveu, Jordi Cinca.

D'altra banda, les xifres d'aquest mes de setembre evidencien que el país té «clarament una economia estacional» amb pics de demanda als mesos d'estiu i d'hivern, va exposar Cinca.

Un altra dada destacada pel Govern és la de llocs de treball oferts, que han passat dels 186 el 2013 als 309 aquest 2014, el que representa un increment del 66%.

Més dotació per A ajudes socials / En un altre ordre de coses, i també durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat ahir, Cinca va informar de l'obertura d'una nova convocatòria d'ajuts a entitats cíviques per dur a terme programes socials. La partida total destinada és de 85.000 euros. Fa un any aquesta xifra era de 122.000 euros. El ministre portaveu va justificar la diferència exposant que aquest any s'han signat convenis específics amb entitats que fins ara demanaven ajudes mitjançant la convocatòria. Va posar els exemples de la Creu Roja, Càritas Andorrana i Aina. Aquestes ajudes directes impliquen una xifra de 75.000 euros. Per tant, si se suma als 85.000 euros de la convocatòria fan un total de 160.000 euros, més que la dotació de l'any passat.

Finalment, Cinca també va anunciar que es prorroga 15 dies el concurs d'idees nacional per a la construcció de la nova Seu de la Justícia. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT