PUBLICITAT

Colòmbia exclou Andorra de la llista de paradisos fiscals

  • El Govern incorpora Panamà per no firmar l'acord d'intercanvi
EL PERIÒDIC
BOGOTÀ

Colòmbia ha exclòs Andorra de la llista de paradisos fiscals, juntament amb altres països com l'illa d'Anguilla, l'illa de Man, les illes Caiman, les illes Verges britàniques, Jersey, Xipre, Liechtenstein, Bermudes i Guernesey, tal com recull l'Agència Efe. En canvi, va declarar ahir Panamà com a paradís fiscal per no haver firmat a temps l'acord d'intercanvi d'informació fiscal, segons ha informat el titular de la Direcció d'Impostos i Duanes de Colòmbia, Santiago Rojas.

Rojas va informar que amb aquesta decisió es podran continuar fent operacions comercials amb Panamà però amb regles tributàries diferents ja que s'augmentarà l'impost per fer girs que passarà d'un 10 a un 33%, així com la impossibilitat de descomptar de l'impost de la renda les compres que es realitzin al país centreamericà. De tota manera, va assenyalar que la decisió es pot revocar si Panamà signa l'acord d'intercanvi d'informació fiscal.

La declaració de Colòmbia està recollida en un decret que va entrar en vigor ahir i que també inclou com a paradisos fiscals Barbados, els Emirats Àrabs, Kuwait i Qatar. En canvi, exclou de la llista Andorra, l'illa d'Anguilla, l'illa de Man, les illes Caiman, les illes Verges britàniques, Jersey, Xipre, Liechtenstein, Bermudes i Guernesey. «No és prohibir tenir plata en un altre país, però cal declarar-la, el que volem és tancar el setge a la gent que amaga plata en altres països», va explicar el funcionari en una entrevista a Caracol Radio. La reforma tributària busca generar més recursos per finançar el període postconflicte davant els avanços del diàleg de pau amb les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT