PUBLICITAT

Professionals de tot el Pirineu a les Jornades d'emergències

  • Hi prendran part més de 400 professionals de tots els equips
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Anna Fontquerni i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ahir Foto: aj. de la seu

La Seu d'Urgell és l'escenari des d'avui fins dissabte de les Jornades d'Emergències del Pirineu Emergències més enllà de l'hora d'or, organitzades per la Direcció Territorial del SEM a l'Alt Pirineu i Aran i la Fundació Sant Hospital la Seu d'Urgell. En aquestes jornades sobre emergències mèdiques hi prendran part més de 400 professionals de tots els equips d'emergència mèdica i de rescat de les zones del Pirineu de Catalunya, Andorra, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrenées, Aragó i Euskadi.

situacions simulades / Aquesta trobada comptarà també amb una part de situacions simulades, la majoria de les quals podran ser seguides pels ciutadans en diferents punts de la Seu d'Urgell i, fins i tot, també hi haurà activitats populars com una remullada solidària per l'ELA, una marxa verda per la Seu, fer un donatiu d'un euro (Ice Bucket); o una sessió de Zumba per a tothom.

La cap territorial del SEM de Catalunya Central i l'Alt Pirineu-Aran, Anna Fontquerni, va explicar ahir en roda de premsa que l'objectiu primordial de les jornades és posar en valor la bona gestió dels equips d'emergència en els incidents de muntanya, analitzant grans casos d'èxit en què la bona coordinació de tots els professionals ha estat la clau, més enllà de l'hora d'or, així com les novetats que hi ha respecte el repte que representa l'atenció a les emergències en zones aïllades.

Les Jornades d'Emergències del Pirineu constaran al llarg del matí de taules de debat i conferències magistrals, patologies, temps dependents, noves tecnologies aplicades, emergències pediàtriques en zones aïllades, així com casos d'èxit gràcies a la bona coordinació. En canvi, els exercicis pràctics es desenvoluparan al llarg de les tardes de dijous i divendres en cinc localitzacions diferents de la Seu d'Urgell i una sisena al poble de Noves de Segre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT