PUBLICITAT

Els agents de la presó volen boicotejar el dia de la patrona

  • El Cos Penitenciari es manifestarà divendres davant de Sant Esteve
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'assemblea de la Plataforma de Funcionaris celebrada a la capital el passat 1 d'octubre Foto: ÀLEX LARA

El Cos Penitenciari va anunciar ahir que aprofitarà la celebració del proper divendres 10 d'octubre per manifestar-se contra el projecte de llei del pla de pensions del funcionariat. Els agents van explicar en un comunicat que aprofitant «els actes que se celebraran en motiu de la patrona del Cos Penitenciari, molts dels agents volen transmetre la seva protesta envers el Govern per la seva política de canvi de les condicions de jubilació, entre d'altres reivindicacions internes, fent una concentració al davant de l'Església de Sant Esteve d'Andorra la Vella». La manifestació coincidirà amb els actes previstos per les 12 del migdia. A més a més, també van anunciar que els sindicats de la Plataforma de Funcionaris s'afegiran a l'acte «en forma de participació o de suport, pel canvi de les condicions de jubilació dels funcionaris».

Acords de la plataforma / D'altra banda, la Plataforma de Funcionaris va acordar abans d'ahir a la nit, canviar la convocatòria de vaga general per un seguit d'accions conjuntes fetes de forma independent per cada col·lectiu de treballadors del sector públic. En la reunió la Plataforma va acordar que cada sindicat proposi una acció reivindicativa per després acordar entre tots un dia per fer-les confluir. Així mateix, també va acordar seguir amb les accions legals contra la llei que regularà el nou sistema de complements de jubilació.

Una de les accions reivindicatives que va quedar definida és la vaga de zel dels funcionaris de duana. Ara, la resta de funcionaris haurà de decidir quin acte de protesta vol fer i triar un dia per manifestar-se conjuntament. El membre de la plataforma i president del Sindicat de Funcionaris de Duanes, Joan Seguí, va explicar a l'ANA que tot i que es faran aquestes accions, «es procurarà no afectar en gran mesura cap servei». Les accions es faran «abans i després de l'aprovació de la llei» i posteriorment es podrien repetir en el temps. Seguí també va assegurar que el proper 10 d'octubre, durant l'acte de celebració de la patrona dels funcionaris de la presó, un grup de funcionaris penitenciaris, acompanyats d'altres treballadors de l'Administració faran una protesta.

convocatòria de vaga / El passat 1 d'octubre, la Plataforma de Funcionaris va acordar convocar una vaga general i una vaga de zel a les fronteres. Prop de 250 funcionaris es van reunir per debatre sobre les futures accions a emprendre per aturar l'entrada en vigor de la llei qualificada del pla de pensions de la funció pública. El cap de Govern, Toni Martí, va respondre a l'amenaça de vaga general preguntant-se quin favor podia fer als treballadors del sector privat. Martí va afegir que calia respectar els drets de la resta de ciutadans i dels visitants, assegurant uns mínims pel que fa a la vaga de zel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT