PUBLICITAT

El PS se suma a les crítiques per la política de turisme del Govern

  • López diu que no hi ha una línia clara tot i haver doblat el pressupost
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López arribant a la seu del PS per fer la roda de premsa, ahir Foto: TONY LARA

El Partit Socialdemòcrata va sumar-se ahir a les crítiques que va començar SDP després del balanç presentat la setmana passada pel ministre de Turisme, Francesc Camp. El primer secretari del PS, Pere López, va seguir la línia del president d'SDP, Víctor Naudi, i va afirmar que «tot i doblar el pressupost, el Govern no ha seguit en tota la legislatura una línia clara amb la política de turisme». El primer secretari del PS va assegurar que, des de l'inici de la seva legislatura, DA s'ha gastat 70 milions d'euros en promoció turística «de forma injustificada perquè el número de visitants s'ha anat reduint».

López va fer referència també a la imatge que s'està donant d'Andorra i va considerar que sestà potenciant el turisme low cost «a cop de talonari». A més, va afegir que «el país deixa també mala imatge perquè s'està improvisant i hi ha una mala organització». López va fer referència als «grans espectacles» i va posar els exemples de Barcelona i Tolosa per afirmar que esdeveniments com l'Andorra Red Music «no afavoreixen el Principat perquè és una tipus de turisme on no hi pot competir».

Pèrdua de mercats / Una de les dades que més va destacar López és el descens del 15% pel que fa al turisme francès «tot i haver incrementat notablement el pressupost destinat a atreure visitants del país veí», i la caiguda també del turisme que no prové ni d'Espanya ni de França. López també va insistir en la baixada del turisme rus, tot i que els problemes conjunturals de Rússia no estan a l'abast de cap govern.

Com a solució, el PS proposa recuperar les Taules de Turisme per «tornar a tenir en compte l'opinió de comerciants i establiments, que són els que tenen el contacte directe amb el turisme». López va valorar la necessitat de recuperar el treball conjunt entre el sector privat i el públic perquè «el turisme és una cosa de tots».

El Cirque, al punt de mira / Com ja va passar durant la roda de premsa d'SDP, López va criticar durament la lectura que va fer Camp de les xifres presentades i va sentenciar dient que «són una falta de respecte» i que «no se les creu ningú». Segons López, el Govern «no fa «autocrítica quan les dades demostren que les coses no s'estan fent bé». Si fos pel PS, igual que van confirmar des d'SDP, l'any que ve no hi hauria Cirque du Soleil «per l'elevat cost i l'escàs retorn». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT