PUBLICITAT

La línia Adrall-Andorra arriba al Parlament

  • Progrés-PSC demanarà la modificació del traçat o el seu soterrament
EL PERIÒDIC
ADRALL

Periodic
Una sessió al Parlament de Catalunya Foto: ALBERT BERTRAN

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu va mostrar ahir la seva satisfacció amb el fet que el Parlament de Catalunya debati avui la proposta sobre la línia elèctrica de 220 KV entre Adrall i Andorra. Es farà durant la Comissió d'Empresa i Ocupació. Progrés vol el suport a les al·legacions dels ajuntaments afectats i una reunió urgent amb el conseller per «minimitzar l'impacte econòmic i ambiental del projecte actual».

Segons va recordar Progrés en un comunicat, la proposta pretén donar suport a les al·legacions presentades pels Ajuntaments de la Seu d'Urgell, Ribera d'Urgellet, Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira en contra de l'aprovació del projecte d'execució de la línia elèctrica per la connexió entre Adrall i la frontera d'Andorra per part de Red Eléctrica de España (REE). Aquestes al·legacions pretenen minimitzar els «efectes negatius» d'aquesta obra i s'hi proposava, entre d'altres, l'«elaboració d'un pla especial, la modificació del traçat proposat, el desmuntatge de la línia actual o el soterrament de la nova línia».

A més, Progrés va afirmar que cal esgotar tots els recursos possibles per tal d'assegurar que es canvia el projecte actual. També va recordar que el Departament d'Empresa i Ocupació és l'organisme encarregat de rebre i resoldre les al·legacions presentades.

Finalment, la proposta parlamentària també vol concretar una reunió urgent amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els alcaldes dels ajuntaments afectats per consensuar les mesures a emprendre.

LES QUEIXES DELS AFECTATS / Des que va sortir a exposició pública el projecte de la línia va generar el rebuig per part dels propietaris afectats, que fins i tot van arribar a tallar el trànsit de l'N-260, a la rotonda de Montferrer, en senyal de protesta.

La línia passa pels municipis de Ribera d'Urgellet, Montferrer i Castellbò, la Seu d'Urgell i Valls de Valira, i afecta zona de conreus. Els afectats asseguren que la construcció de torres de 45 metres d'alçada per sis m2 d'ample farà els seus terrenys impracticables per a ser conreats. A més, les indemnitzacions promeses des del Govern central, de 1.000 euros pels propietaris de terrenys on passin cables, i de 5.000-6.000 euros pels afectats per les torres, són una misèria, consideren els afectats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT