PUBLICITAT

GAMCO desgrana l'èxit en la inversió en renda americana

  • La companyia aposta per invertir en fusions i adquisicions d'empreses amb un risc reduït
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els conferenciants, moments abans d'iniciar la seva exposició, ahir a Crèdit Centre. Foto: TONY LARA

Els membres de la companyia nord-americana GAMCO Investors, Ralph Rocco i Robert Leininger, van oferir ahir la conferència Renda variable americana: dues fórmules per invertir amb èxit, a l'edifici Crèdit Centre de Crèdit Andorrà. Rocco va presentar el fons GAMCO International SICAV Merger Arbitrage, que gestionarà el grup Crèdit Andorrà en exclusiva a Espanya i Andorra, i va indicar que basa la seva estratègia en invertir en companyies que es troben en processos de fusions o adquisicions, però que ho fa minimitzant els riscos al màxim.

El senior partner i portfolio manager de GAMCO Investors, Ralph Rocco, té una experiència de quinze anys en l'equip d'arbitratge de fusions i adquisicions de la gestora. En declaracions a l'ANA va explicar que l'objectiu d'aquest fons és aconseguir un retorn absolut de les inversions que no està relacionat amb el mercat. Per fer-ho, inverteixen en accions d'empreses que es troben en moments de transaccions, de fusions o adquisicions d'altres companyies, però que hagin estat anunciades, per minimitzar el risc.

Tot i això, el risc més gran d'aquest fons sempre és que la transacció no s'acabi produint. En aquest sentit, Rocco va assegurar que es mitiga aquest risc gràcies a l'experiència de l'equip que porta molts anys treballant en aquest àmbit i que fa una «recerca molt extensa» per saber quins tractes tenen més opcions de ser tancats. A més, assumint el risc possible, sempre inverteixen en prop d'una seixantena d'empreses i ho fan en quantitats inferiors al 5% per cada operació, de manera que els riscos es puguin controlar molt.

Així, Rocco va assenyalar que aquest fons té un perfil de risc i retorn similar a la renda fixa, i va assenyalar que ha permès guanyar diners de manera sostinguda i amb una fórmula que ha propiciat diversificar la cartera de clients.

Des de GAMCO, a més, consideren que és un bon moment per apostar per aquest tipus de fons, ja que actualment als Estats Units «hi ha una onada de transaccions que acaben de començar, i pensem que aquest tipus d'operacions augmentaran». A més, preveu que «els tipus d'interès hauran de començar a pujar als Estats Units».

Renda variable / Pel que fa a les inversions en renda variable, el CFA i portfolio manager de GAMCO Investors Robert Leininger va explicar que als Estats Units es troba en un moment en què està «molt ben valorada». Va indicar que històricament el retorn a llarg termini ha estat al voltant del 10%, i que tot i que aquest percentatge havia baixat els darrers anys, espera que es torni als mateixos nivells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT