PUBLICITAT

Mas desperta la nostàlgia del soldadet de plom

  • L'artista mostra una cinquantena de miniatures històriques
L.F.M.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Figura de David Mas de la mostra ?Soldats i figures en miniatura', ahir Foto: ÀLEX LARA

Tothom sap que és un soldadet de plom, sigui pel famós conte de fades de Hans Christian Andersen, sigui perquè hi havia jugat de petit, i les noves generacions, gràcies sobretot als famosos Warhammer, que els van tornar aposar de moda.

La mostra inaugurada ahir al Centre al cultural i de congressos lauredià, Soldats i figures en miniatura de David Mas, és un «bany nostàlgic» per tots aquells que s'hi han aficionat alguna vegada. Mas fa més de 40 anys que cultiva aquest hobby, i en la mostra hi inclou una cinquantena de miniatures històriques, pintades amb colors acrílics. Totes són de kits comercials, però moltes d'elles van acompanyades d'una ambientació creada per l'artista i formen petits diorames.

Les figures de plom estan exposades en conjunt i per ordre cronològic: celtes i romans, Edat Mitjana, Època Moderna, Napoleònics, s.XIX, Primera Guerra Mundial i Segona Guerra Mundial. I amb els de l'època moderna, també hi trobem algun Samurai.

Les dues figures estrella: el Guerrer Mohicà de la Guerra dels 7 anys que apareix en el cartell que anuncia l'exposició, i el monjo benedictí, no un qualsevol, Sean Connery en El nom de la rosa, que darrera té una prestatgeria amb llibres folrats amb pergamí. De les últimes, tenim Napoleó, amb el que Mas «vaig gaudir fent més el sofà que la figura».

Soldats i figures en miniatura de David Mas es podrà veure al Centre cultural i de congressos lauredià fins el 24 d'octubre. Amb la mostra, a Mas li agradaria que la gent més jove es tornès a impressionar amb aquesta joguina tan preuada per alguns col·leccionistes, «i deixen més de banda les tablets».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT