PUBLICITAT

El Servei Psicològic organitza un curs sobre el dol a la Seu

  • Està dirigit a persones que hagin perdut un ésser estimat
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El terapeuta, Mateu Ubach, en un moment del taller sobre el dol Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El Servei d'Acció Psicològica (SAP) de la Seu ha organitzat un taller vivencial d'afrontament de pèrdues a través de les emocions i els afectes amb el nom de Dolum. Els ponents del curs són el terapeuta familiar Mateu Ubach i la psicòloga clínica Dahlia Haddad i està organitzat conjuntament amb l'Oficina Jove de l'Alt Urgell. El taller està adreçat a persones que estiguin vivint o hagin viscut un procés de dol i té com a objectiu aprofundir en els afectes i les emocions inherents arran de la pèrdua mitjançant la pròpia experiència dels participants. Ubach afirma que «volen donar veu a les emocions relacionats amb processos de dol oberts o enquistats per poder evolucionar en el procés».

Aquest curs enfoca el dol com un procés de ruptura en el vincle relacional i general de la persona, constituït en diferents etapes i que forma part del cicle evolutiu i maduratiu natural de l'ésser humà. Ubach explica les diferents etapes que té el dol: una etapa inicial, de crisi, desordre i desorganització per sentir el dol; una etapa posterior de negació; una etapa de tristesa i finalment una etapa d'acceptació. Per Ubach, «tothom passa per aquestes etapes, és un procés continu en el temps que vas travessant, hi ha variants que fan que duri més o menys, que porti més o menys patiment».

Els participants podran trobar un espai d'escolta i al mateix temps tindran l'oportunitat de desenvolupar competències d'afrontament i d'elaboració del dol. Per fer-ho, els participants podran identificar en quina etapa del procés de dol es troben i reconèixer les implicacions relacionals i emocionals que condicionen la seva resolució.

Un dels responsables del Servei d'Acció Psicologia, el psicòleg Roger Naudí, explica que el SAP és una entitat sense ànim de lucre que ofereix un servei de teràpia gratuïta als ciutadans que no s'ho poden pagar ja sigui per que tenen recursos limitats o estan en risc d'exclusió social.

Campus / El SAP està format per un grup de psicòlegs, pedagogs, treballadors socials i educadors, que a més de donar serveis de diferents teràpies volen divulgar i difondre la psicologia. Per això, explica Naudí, s'ha organitzat diferents activitats de divulgació com el Campus de Psicoteràpia Constructivista i diferents tallers. Naudí afirma que «solem treballar amb diferents entitats pròximes, com Càritas, Seu Solidària o Creu Roja, ells es posen en contacte amb nosaltres i ens deriven pacients.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT