PUBLICITAT

L'ampliació de l'escola d'Ordino assegura la demanda a llarg termini

  • L'arquitecte responsable de l'obra explica que ha estat austera però dissenyada per estalviar energia
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Martí i Bastida, acompanyats de dos alumnes, visiten les instal·lacions, ahir Foto: TONY LARA

L'ampliació de les instal·lacions de l'escola Germans de Riba d'Ordino va ser inaugurada ahir. L'ampliació permetrà que l'escola aculli fins a 650 alumnes, ja que fins ara la seva capacitat màxima era de 400. Les obres han consistit en la construcció d'una quinzena d'aules noves i d'un pati cobert, així com nous espais de biblioteca i aules de plàstica. El cost de les obres ha estat de poc més de tres milions d'euros i, segons l'arquitecte, serà una de les escoles amb una despesa energètica més baixa.

La inauguració va estar presidida pel cap de Govern, Toni Martí, que en el seu parlament va destacar que tot i haver estat una legislatura amb poc pressupost per a les inversions, aquesta ha estat una obra que s'ha pogut fer i inaugurar durant aquesta legislatura.

A més, el cap de l'Executiu va afegir que un cop s'inauguri l'ampliació de Canillo s'haurà acabat amb els barracons al país. L'acte també va comptar amb la presència dels cònsols d'Ordino, la ministra d'Educació i Joventut, l'ambaixadora francesa i d'altres responsables dels dos sistemes educatius,–l'andorrà i el francès, que conviuen a l'escola.

espais ja oberts / La inauguració oficial és va fer ahir però els nous espais ja en funcionament des de principis de curs. L'obra, que s'ha construït en una mica més de dos anys, dota el centre amb 2.500 metres quadrats més d'espai, amb una quinzena de noves aules, un pati cobert i espais renovats per a la biblioteca i les aules de plàstica.

Suñé i Martí van destacar que després de construir el centre, fa 10 anys, la parròquia va experimentar un creixement important de població, cosa que havia fet necessària l'ampliació de l'escola. La nova obra permetrà una capacitat màxima de 650 alumnes, de manera que, com que actualment hi ha uns 400 alumnes, «totes les necessitats a llarg termini estan cobertes», tal com va destacar Martí. Fins ara, una part dels alumnes d'Ordino es trobaven encara a les escoles antigues, i a partir d'aquest curs ja s'han pogut concentrar en un nou espai, que comparteixen el sistema educatiu andorrà i el francès.

De la seva banda, l'arquitecte encarregat de l'obra, Gerard Veciana, va apuntar que ha costat poc més de tres milions d'euros, i que, tenint en compte els metres quadrats que representen, ha estat «un cost controlat». També va destacar que, si bé es tracta d'una obra austera a nivell d'acabats, s'han invertit molts diners en eficiència energètica, per convertir-se en «una de les escoles que tindrà una despesa energètica més baixa», informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT