PUBLICITAT

Ampli programa cultural i lúdic per Sant Ermengol

  • L'agenda inclou les obres ?Coses Nostre de A Tota Teta, i ?Obaga', a càrrec de Torb Teatre
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El concurs de formatges de l'edició de l'any passat Foto: EL PERIÒDIC

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell oferirà aquest any als urgellencs i visitants una àmplia i variada programació cultural paral·lela a les activitats de la fira. Durant el cap de setmana del 18 i 19 d'octubre i les jornades prèvies s'ha previst actuacions musicals, teatre, la presentació d'un disc i una desfilada de moda.

El programa complementari s'iniciarà dijous 16 d'octubre amb la presentació del disc Deco, del grup andorrà Hysteriofunk. El quart disc d'aquesta banda d'àcid jazz i fusió es podrà escoltar a les deu de la nit a la Discoteca Guiu.

D'altra banda, el grup teatral de la Seu d'Urgell A tota teta representarà la comèdia Coses nostres el divendres 17 i dissabte 18 d'octubre, a les 22 hores, i diumenge 19, a les 20 hores. L'obra es podrà veure al Teatre de La Salle. El preu de les entrades és de 8 euros si es compren anticipadament a l'Espai Ermengol, al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a Stil Gup o al restaurant Arbeletxe, i de 10 euros si s'adquireixen a taquilla.

En aquesta ocasió, les noies de la companyia A tota teta s'han fet un vestit a mida. S'han empescat una comèdia feta d'esquetxos i monòlegs per poder parlar amb humor sobre les situacions que viuen les dones d'avui dia, sobre aquelles «coses nostres» que no sempre s'atreveixen a confessar.

L'obra aportarà «la frescor i la proximitat» a què ens tenen habituats les components de la companyia urgellenca. Es tracta d'una obra original creada expressament per a l'ocasió a través d'un treball de creació col·lectiva entre les components del grup A Tota Teta, el guionista Albert Galindo, el director Hèctor Mas i la música de Jan Tomàs.

Teatre de petit format / La programació cultural de la Fira de Sant Ermengol també apostarà pel teatre de petit format amb la posada en escena de l'obra d'Albert Villaró Obaga, a càrrec de la companyia Torb Teatre, formada per Joel Pla, Maria Bosom i Lluís Cartes.

Obaga és l'adaptació teatral de la novel·la homònima d'Albert Villaró, adaptada a la realitat quotidiana dels Pirineus als anys 90. Es tracta d'una comèdia amarga on el context rural i proper dels Pirineus «posa un mirall davant el fons més fosc i primari de la societat catalana per ensenyar la corrupció política, econòmica i administrativa actual, des d'un altre punt de vista».

També durant tot el dissabte de la Fira de Sant Ermengol se celebraran diferents actes culturals, com la presentació de l'Associació Ateneu de l'Alt Urgell. D'altra banda, la música també serà present durant la Fira de Sant Ermengol, i més concretament dissabte 18 d'octubre, amb cercaviles musicals. Pel que fa a diumenge 19, seran els músics de Bramasachs els responsables de l'animació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT