LA UE guanya el derbi colomenc i es referma en el lideratge

• A més, passa a ser l'únic invicte a Primera després de la derrota de l'Encamp contra el Sant Julià
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Víctor Rodríguez (groc), autor del gol de la UE, controla una pilota, ahir Foto: TONY LARA

El derbi colomenc era ahir el plat fort de la tercera jornada de la Primera Divisió Nacional i prometia ser més impredictible que mai després dels nombrosos resultats sorpresa que s'havien produït en les dues primeres jornades. Amb tot, es va imposar el líder, la UE, i d'aquesta manera es referma al capdavant de la classificació a més de passar a ser l'únic equip que queda invicte, després de la derrota de l'Encamp contra el Sant Julià.

Com és habitual en aquests partits amb tanta tensió, les targetes grogues acaben sent protagonistes –se'n van mostrar fins a deu– i les ocasions de gol arriben a comptagotes. Després de 76 minuts d'empat sense gols en el marcador, Josep Vall va veure la segona amonestació que deixava a l'equip que dirigeix Emiliano González amb un home menys; els de Richard Imbernon van anar en busca dels tres punts però quan ningú ho esperava, al minut 92, Víctor Rodríguez va marcar el gol de la victòria per a la UE, que ara compta amb quatre punts de marge respecte del segon classificat.

Aquest és el Sant Julià, qui va imposar-se amb molts més problemes dels esperats a un FC Encamp que va començar la lliga vencent l'Ordino i va empatar amb l'Inter d'Escaldes. Era segon i com la UE, els dos únics invictes. Aquesta condició es va acabar ahir per a l'equip que entrena Òscar Guerrero, gràcies a un gol matiner de Fabio al minut 8 que va acabar sent decisiu perquè l'equip de Raúl Cañete es quedés amb els tres punts i el rellevés en el segon lloc de la classificació.

El tercer és un Lusitans que va debutar en la lliga amb derrota però que ahir va sumar la segona victòria seguida: 0-5 davant l'Engordany.

L'equip que entrena Vicenç Marqués va encarrilar els tres punts abans de la primera mitja hora, amb dos gols de Pedro (minuts 8 i 29) que van deixar el 0-2 al descans. El Lusitans va continuar dominant, generant ocasions i abans del minut 20 de la segona part ja anava 0-4 amb gols de Baixinho i Luis, qui també faria el 0-5 a falta de cinc minuts per al final.

Per últim, el cuer Inter d'Escaldes continua sense saber què es guanyar; ahir va perdre davant l'Ordino per 3-1 després d'una primera part en la qual va remuntar mitjançant Joao Pedro Lopes al minut 42 un gol en pròpia porteria de Vicente al 34. En la segona part, Martins al minut 58 i Luigi San Nicolás al 65 van donar la primera victòria en lliga i els trs primers punts a l'Ordino.