PUBLICITAT

Els duaners demanen 'comprensió' a la ciutadania

  • El sindicat recomana no votar a DA a les properes eleccions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de duaners celebrant la seva festivitat al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

El Sindicat de Funcionaris de Duana va emetre ahir un comunicat de premsa on remarca que la vaga de zel anunciada en la darrera assemblea general de la Plataforma Sindical no té perquè ocasionar greus problemes a la ciutadania.

En la nota, el president del sindicat, Joan Seguí, assegura que aquesta acció «es pot estructurar de diverses formes». Així doncs, apunta a la possibilitat que es dugui a terme «en dies i hores intermitents, acompanyada del repartiment de pamflets».

D'aquesta manera, remarca que la protesta tampoc esdevindria «una problemàtica contundent per als usuaris de la via pública, però si plenament reivindicativa'.

La nota emesa pel sindicat aprofita per recordar les qüestions tractades en l'assemblea i per manifestar el descontent amb la reforma del sistema de pensions dels funcionaris que impulsa l'Executiu, tot posant de manifest que, a les properes eleccions, «ja sabem a qui no hem de votar».

COMPRENSIÓ I SOLIDARITAT/En relació a les accions de protesta que es volen iniciar, entre elles la vaga de zel, el sindicat demana «la comprensió i la solidaritat de tot el poble andorrà», així com la implicació «de tots els duaners i dels treballadors de l'administració, ja que el nostre futur està en joc». En aquest sentit, destaca que «les accions sindicals són una eina indispensable per fer valdre els nostres neguits com a afiliats i treballadors».

La puntualització que la vaga de zel dels duaners no té perquè afectar greument el dia a dia de la ciutadania arriba després que la darrera setmana el Govern hagi mostrat la seva preocupació pels problemes que aquesta acció pugui ocasionar als accessos al país.

FORTES CRÍTIQUES/El sindicat arremet durament contra el Govern per no voler garantir las pensions de jubilació «eludint més responsabilitats. Desempallegar-se de tot portant les nostres jubilacions a mans privades, generar una aplicació retroactiva no pactada i ni tant sols compensada, i tot això faltant als compromisos de la seva campanya electoral».

També argumenten que si el projecte tira endavant obre portes a que s'apliqui a tots els treballadors i treballadores del país i aquests «puguin ser víctimes dels empresaris que vulguin modificar unilateralment el que sigui, perjudicant de manera lliure als treballadors». Uns dubtes que fan extensius a futures modificacions de la llei de la CASS que «poden empobrir les jubilacions de tot el sector privat».

D'altra banda, denuncien la poca voluntat de diàleg de l'executiu «ja que no porta en lloc» i, per tant, justifiquen «les accions sindicals de protesta» que han estat convocades properament. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT