PUBLICITAT

200 infants i joves participen a la ?Gimkna't a 7 bandes'

  • La quarta edició va tenir com a tema principal ?Viatjar en el temps'
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Cusnir dóna el tret de sortida a la Gimkna't a 7 bandes a la sala de la Closeta de la Masana Foto: ANA / G.L.T

La sala de la Closeta de la Massana va ser el punt de sortida de la quarta edició de la Gimkna't a 7 bandes. Des de les 10 del matí, un total de 200 nens i joves van recórrer les set parròquies del país, tot superant les diferents proves de la gimcana. Aquest any, se'n va afegir una i, en comptes de set, van ser vuit les proves a superar. El tema central de la quarta edició, que organitzen els departaments de Joventut dels set comuns i el Govern d'Andorra, va ser Viatjant en el temps.

Diversió i educació / A les deu en punt del matí els primers grups de participants van sortir de la Massana, per tal de començar a superar les primeres proves. Uns van marxar cap a Ordino i uns altres cap a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, sempre utilitzant el transport públic. El foment d'aquest mitjà de transport, de fet, va ser un dels objectius de l'esdeveniment. Com era d'esperar, es van tornar a complir les expectatives i es van omplir totes les places disponibles d'inscripció. En total hi van participar fins a 200 joves de tot el país, que es van repartit en 50 grups de quatre membres cadascun. Una de les novetats d'aquesta edició va ser el fet que, en comptes de set proves (una per parròquia) se'n van preparar vuit, ja que el Govern també en va organitzar una. De fet, l'any passat els joves que van participar a la gimcana van demanar recuperar totes les proves que l'organització havia decidir reduir per qüestions de temps.

Tal com va explicar a l'ANA la consellera d'Educació, Joventut i Esports de la Massana, Natàlia Cusnir, l'objectiu de la iniciativa era que els participants «es coneguin entre ells i coneguin el país, perquè hem de pensar que hi ha molts nanos que potser no han anat a segons quina parròquia».

La prova va tenir també un valor pedagògic, ja que es pretenia que els joves participants «aprenguin coses sobre Andorra i sobre les cultures del món, per això el tema d'enguany era Viatjant en el temps». Això vol dir que totes les proves van estar ambientades «en diferents èpoques històriques, algunes de les quals els participants ja han estudiat, i algunes altres, no».

En tots els casos, es tractava de proves «de raonament i esportives». Una d'elles, per exemple, va ser la que els participants es van trobar davant el local de Voluntariat del Govern, al pati interior de Prada Casadet. Allà, els quatre integrants de cada grup van haver de creuar un riu imaginari tot passant-se una totxana. L'objectiu era arribar a l'altra banda i trobar el màxim nombre de pedres d'or possible.

Els premis, la gran recompensa/ Els participants, que tenien entre 12 i 20 anys van disposar de temps fins les 19.00 hores per completar les vuit proves de la gimcana. Un bon motiu per participar eren els premis. L'entrega es va fer a les 20.00 hores al mateix punt de sortida, la sala de la Closeta de la Massana. En la categoria d'entre 12 i 15 anys els guanyadors es van endur quatre entrades a Caldea i material esportiu per cada membre del grup. El premi gros van ser les quatre entrades a Port Aventura amb nit d'hotel inclosa que van endur-se els guanyadors de la categoria de joves d'entre 16 i 20 anys. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT