PUBLICITAT

Comença el cicle de fires a Sant Julià

  • La fira del Roser congrega una vuitantena de parades al barri de Rocacorba
EL PERIÒDIC
LLOC

Periodic
Usuaris passegen entre les parades de la fira del Roser, ahir Foto: TONY LARA

Sant Julià de Lòria va donar ahir el tret de sortida al cicle de fires mensuals. La primera va ser la fira del Roser, que va congregar una vuitantena de parades al barri de Rocacorba. A aquest primer certamen se li va voler donar un cert toc agrícola i ramader, de manera que s'hi van incloure alguns tractors i materials per treballar al camp.

Fires els diumenges / Després de l'aturada estival, Sant Julià de Lòria va reprendre ahir el calendari de fires mensuals. Des d'ara i fins a finals de primavera, el primer diumenge de pràcticament cada mes comptarà amb una fira de temàtica diferent.

Tal com va explicar a l'ANA el conseller de Social de Sant Julià de Lòria, Carles Àlvarez, «intentarem fer-ne una altra el mes de novembre, si el temps ens ho permet, després hi haurà la fira de Santa Llúcia, que en aquest cas es farà a la plaça de la Germandat, i posteriorment, a partir del febrer, en farem una cada mes aquí al barri de Rocacorba».

Aquesta primera fira va comptar amb una vuitantena de parades, una xifra que, segons Àlvarez, «és l'habitual». En aquest sentit, va remarcar que «la fira tampoc es pot estendre més», de manera que va considerar que aquest nombre de participants és bo. Els paradistes, un cop més, van venir d'arreu del Principat.

Cada mercat mensual té una temàtica pròpia i, en el cas de la fira del Roser, es va voler donar el protagonisme al món agrari i ramader, És per això que al bell mig de la fira s'hi van exposar tractors i maquinària agrícola. A banda, com de costum, també hi va haver un parc infantil amb inflables per als més petits.

Activitats per tothom / En l'edició d'ahir de la Fira del Roser, que tenia com a plat fort l'exposició de maquinària agrícola, a més de la vuitantena de parades hi va haver activitats per als més petits i una discomòbil. Pel preu de 5 euros es va poder adquirir un lot amb una bossa plegable per la compra, una bossa d'espelmes, un porta espelmes i una canya de bambú.

Fira nocturna / A més de la Fira del Roser, al barri de Rocacorba també es va celebrar la Fira nocturna, com a complement com a complement d'animació al Campionat d'Espanya de trial i a la ruta del Pintxo que també van tenir lloc a la parròquia. S'hi van reunir una quarantena de parades, sobre tot d'objectes de bijuteria i de caràcter personal, a més dels comerciants habituals que munten parades en les fires que se celebren cada mes. La mostra es va fer dissabte al vespre i fins la una de la matinada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT