PUBLICITAT

FEDA recapta 230 per lluitar contra l'ELA

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: FEDA

Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) va ser una de les primeres empreses del Principat en afegir-se al moviment creat a través de les xarxes per recaptar diners pels malalts d'ELA, l'#IceBucketChallange, i ha complert l'objectiu. Després de tirar-se cubells d'aigua freda per sobre, la parapública va recaptar 232,44 euros amb la campanya. La xifra és el resultat de sumar els donatius voluntaris dels empleats i duplicar-los amb una aportació de l'empresa. Aquesta quantitat es va ingressar al compte corrent habilitat per la Creu Roja Andorrana amb què es canalitzen els donatius fets des d'Andorra en benefici dels malalts d'esclerosi lateral amiotròfica i la recerca biomèdica en aquest camp.

El poder de la xarxa / D'aquesta manera es clou una campanya que va començar amb l'acceptació del repte rebut a través de Facebook, que es va escenificar davant de l'MW Museu de l'Electricitat amb la remullada d'un grup d'empleats. El moment es pot veure en el vídeo que FEDA té al canal de YouTube o a la sala de premsa de la seva pàgina web.

L'ELA / L'esclerosi lateral amiotròfica, de vegades anomenada malaltia de Lou Gehrig, és una afecció neurològica progressiva que ataca les cèl·lules nervioses encarregades de controlar els músculs que permeten els moviments voluntaris.

Ocasiona debilitat en un rang ampli de discapacitats. Com que l'ELA afecta únicament les neurones motores, la malaltia no deteriora la ment, personalitat, intel·ligència o memòria de la persona. Tampoc afecta els sentits de la vista, olfacte, gust, oïda o tacte. Es calcula que l'esclerosi lateral amiotròfica afecta unes 350.000 persones a tot el món i se'n detecten entre un i tres casos nous per cada 100.000 habitants a l'any.

Un dels casos més coneguts d'aquesta malaltia és el físic Stephen Hawking.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT