PUBLICITAT

L'ambaixada de França projecta un documental contra la pena de mort

  • ?Un abolitionniste', realitzat per Calmettes, està dedicat a Badinter, ferm lluitador a favor de l'abolició de la Llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Amb motiu del dia internacional per la abolició de la pena de mort, el proper 10 d'octubre a les 18.30 hores al Centre Cultural La Llacuna d'Andorra la Vella, l'ambaixada de França al Principat organitza la projecció gratuïta del documental un abolitionniste, realitzat per Joël Calmettes, dedicat al Sr. Robert Badinter, ministre francès de la Justícia que ha dut el projecte de llei abolint la pena de mort i continua duent el combat per la generalització de l'abolició. Les campanyes a favor de l'abolició van donant els seus fruits. Avui dia, 99 Estats han abolit la pena de mort per tots els crims comesos, vuit l'han abolit per els crims de drets comuns i 33 països més respecten una moratòria de les execucions, en total, 140 Estats.

No obstant, 58 països o territoris continuen encara a procedir a execucions. França està fortament compromesa en favor de l'abolició i en favor d'una moratòria universal de la pena de mort, decidida a les Nacions Unides, duta pel Sr. Laurent Fabius, ministre d'Assumptes Exteriors. Aquesta acció es delegada arreu en complement a la de les fundacions o ONG implicades contra la pena de mort. Posant el rumb de l'abolició universal de la pena de mort, més enllà de la moratòria, França afirma, en la seva acció exterior, una elevada ambició per els Drets de l'Home.

70 anys després / A Andorra, el 18 d'octubre es compliran 71 anys de la darrera pena de mort dictada al Principat. L'excutat va ser Pere Areny Aleix, acusat d'haver mort al seu germà, a la plaça Benlloch d'Andorra la Vella. L'abolició oficial de la pena de mort per tots els delictes va arribar l'any 1990 i es recull a la constitució.

A França es va abolir oficialment abans, el 1981, tot i que la darrera execució data de l'any 1977.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT