PUBLICITAT

Mateu presenta l'informe sobre les eleccions a Turquia

  • La consellera de DA va presidir una missió d'observació electoral
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
La consellera general de Demòcrates per Andorra, Meritxell Mateu. Foto: ÀLEX LARA

La consellera general demòcrata Meritxell Mateu va presentar davant l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE) l'informe que va elaborar sobre l'observació de les eleccions presidencials que van tenir lloc a Turquia el passat 10 d'agost, i a les quals va assistir com a presidenta de la comissió ad hoc d'aquesta missió d'observació electoral.

Mateu forma part de la delegació andorrana desplaçada a Estrasburg per participar en la sessió plenària de la institució, que compta amb el conseller demòcrata Josep Anton Bardina i la consellera del grup mixt, Sílvia Bonet. L'APCE és un òrgan parlamentari del Consell d'Europa format per uns 317 parlamentaris procedents de 47 estats membres, informa l'ANA.

L'informe presentat per Mateu assenyala que les eleccions presidencials a Turquia van ser organitzades de manera eficaç, respectant els procediments electorals establerts, encara que també s'ha constatat la utilització abusiva dels recursos administratius, una regulació insuficient en quant al finançament de les campanyes i una irregular cobertura mediàtica. Després d'adoptar per unanimitat l'ordre del dia, l'organisme va decidir organitzar un debat d'urgència sobre Les menaces contre l'humanité posées par le groupe terroriste connu sous le nom d'«EI»: la violence à l'encontre des chrétiens et d'autres communautés religieuses ou ethniques, i un debat d'actualitat sobre La crisi aUkraina.

D'altra banda, Bonet va parlar sobre els drets de les dones i les perspectives de cooperació euromediterrània. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT