PUBLICITAT

La Policia torna als 243 agents per garantir un servei «de qualitat»

  • Els experts situen Andorra com el segon país més segur del món
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els recent llicenciats s'abracen un cop finalitzat l'acte d'ahir. Foto: TONY LARA

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, considera que amb les darreres incorporacions, la Policia pot garantir un servei «de qualitat» a la ciutadania andorrana. Així ho va assegurar durant l'acte de jurament de la 51a promoció d'agents del Cos de Policia, que va tenir lloc ahir al migdia al pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordany. Després d'aquest acte, els vint efectius que fins ara encara tenien la consideració d'agent-alumne van passar a ser considerats, a tots els efectes, nous agents del Cos de Policia. Espot va recordar que a banda d'aquestes vint incorporacions, n'hi ha cinc més que s'estan formant i que, aviat, també seran agents.

Tornant als vint nous efectius del Cos de Policia, són agents de ple dret després d'haver jurat o promès la Constitució. Durant l'acte, Espot els va transmetre el missatge que el de la Policia «és un cos al servei del ciutadà i a qui li correspon fer un ús legítim de la força, però emparada sota les premisses que fixa el nostre ordenament jurídic».

Espot va recordar que «mai el Cos de Policia havia tingut més agents que ara». En aquest sentit, va afegir que «cal tenir en compte que la Policia cada cop ha d'assumir més tasques, com a conseqüència dels compromisos internacionals que assumim». Tot i això, va concloure que «els efectius, a priori, seran suficients».

En aquest sentit, el cap de Govern, Toni Martí, va recordar que els cinc agents que s'estan formant a hores d'ara permetran cobrir les vacants que s'han produït al cos els últims mesos. Martí va incidir en el fet que, amb aquestes noves incorporacions, el cos se situarà «al tomb dels 243 policies, més o menys al mateix nivell que fa vuit anys», va informar l'ANA.

El cap de Govern va voler posar de manifest el compromís de l'Executiu amb aspectes com la seguretat ciutadana, i va apuntar que «és el que també hauria de fer el proper Govern».

Martí també va afegir que «els experts cataloguen el nostre país com el segon més segur del món», i va assegurar que això és un «orgull» per a tots els andorrans, i que així s'encarrega de transmetre-ho quan viatja fora. El cap de Govern va destacar que aquest fet «és un plus» en matèria de seguretat, però també per a altres aspectes, com ara l'economia, ja que dóna garanties als inversors o als residents passius.

Querella criminal / Durant l'atenció als mitjans, Martí també va fer esment a la hipotètica querella criminal que podrien presentar els sindicats en contra seva i del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. El cap de Govern va assegurar que «ni em preocupa ni em despreocupa», i va afegir que «els senyors Torra i Ubach, i els altres impulsors, tenen el dret de fer-ho».

En cas que ho facin, va assegurar que «el senyor Cinca i jo ens defensarem, però no ens defensarà el Govern d'Andorra, sinó que ho farem nosaltres a títol personal». Martí va afegir que «jo he de respectar-ho tot, fins i tot algunes expressions verbals no gaire afortunades» i, per tant, «no entraré en aquest joc».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT