PUBLICITAT

Per fi comença!

  • Peñarroya calma els ànims abans del debut del MoraBanc, demà contra l'Unicaja al Martín Carpena
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors del MoraBanc Andorra escalfen en un entrenament de pretemporada, a l'agost al Joan Alay Foto: TONY LARA

L'espera s'ha fet eterna però aquest cap de setmana, per fi, comença la Lliga Endesa 2014-2015. Aquella en la qual hi ha el BC MoraBanc Andorra 18 anys després de la seva última presència i després d'un estiu molt més llarg del que és habitual.

Perquè l'equip que dirigeix Joan Peñarroya va segellar el passat 4 d'abril l'ascens directe a l'ACB com a campió de la fase regular, per la via ràpida. Fins mitjans de juny no es va materialitzar l'ascens als despatxos. Per exemple Marc Blanch, integrant de l'equip que va quedar campió de la LEB Or i ara capità en la nova etapa a l'ACB, s'ha tirat mig any sense jugar un partit oficial. Per això no és d'estranyar que ahir admetés: «Aquest dia semblava que no arribaria mai. Pocs jugadors com jo, amb 32 o 33 anys , tenen una segona oportunitat per jugar a la Lliga Endesa. Ja hi ha ganes de debutar. Serà en un pavelló molt maco i contra un equip d'Eurolliga, de talent, amb estrelles, fet per estar a dalt».

L'estrena, per al despistat que no ho sàpiga, serà demà a les 18.00 hores al Martín Carpena davant l'Unicaja de Màlaga de Joan Plaza, en un partit que es pot veure en lliure a través del web d'Orange Arena (www.orangearena.com) sempre i quan no es visualitzi des de territori espanyol. El partit es jugarà 72 hores després de jugar contra el Barça i després d'acumular-ne tres en cinc dies. «Estem acostumats a entrenar dues hores diàries, per tant el cansament no ens val com excusa», va deixar clar Blanch. «Això sí, l'Unicaja ens coneixerà una mica més després de jugar contra el Barça», va alertar.

De la mateixa opinió és Peñarroya, preguntat per si jugar tres partits en cinc dies ha estat massa per a un grup que no està acostumat a jugar-ne més d'un a la setmana. «No hi ha una càrrega excessiva de tots els jugadors. Cadascun d'ells no ha jugat més de 24 minuts per partit així que diumenge no estaran cansats», va deixar clar.

Del que sí es va encarregar el tècnic manresà és de restar importància a tota costa sobre la gran imatge que va deixar el MoraBanc contra els blaugrana. No vol atraure els focus d'atenció i sobretot, no vol que els seus jugadors caiguin en la confiança després de plantar cara tot un Barça. «Volíem donar una imatge engrescadora i crec que ho hem aconseguit, però d'altra banda la Lliga no ha començat i nosaltres tenim molt a demostrar», va deixar clar, abans d'insistir: «No perdem la perspectiva. Som un equip inexpert . Acabem de pujar i no som millor que cap equip d'aqueta lliga».

Sobre l'Unicaja, un equip que com al MoraBanc li agrada jugar a un alt ritme de banda a banda, més del mateix discurs: «Ells han demostrar que poden jugar així; nosaltres hem de demostrar que sabem fer-ho». Ho va dir recordant el bagatge dels de Plaza: «És un equip d'Eurolliga que el curs passat van acabar quarts i ara voldran fer-ho igual o millor. Té jugadors de primer nivell, però no un o dos, sinó tots, però nosaltres anirem amb tota la i·lusió del món, a marcar el nostre estil i a seguir demostrant el que hem fet en la pretemporada».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT