PUBLICITAT

La derrota es ven molt cara

  • El MoraBanc obliga al Barça a treure l'artilleria per decantar la balança després de 35 minuts de màxima igualtat
IVÁN MOURE
LA SEU D'URGELL

Periodic
Betinho, d'esquenes a cistella, protegeix la pilota en un atac del BC Andorra pressionat per Thomas, ahir al Palau d'Esports de la Seu Foto: TONY LARA

El BC MoraBanc Andorra va perdre ahir la final de la Regal Lliga Catalana ACB davant el Barça al Palau d'Esports de la Seu d'Urgell i, possiblement, molts de vostès pensaran que era una notícia previsible. El que no saben, si no han vist el partit, és que va ser tot un espectacle, i dels bons, amb un marcador digne d'NBA: 104-93.

Era el retrobament de Sada i Trías amb el seu ex equip i realment els dos baluarts del MoraBanc van dir la seva. El pivot, de menys a més, li va faltar algun rebot més. Tots dos, però, van ser els jugadors amb millor valoració dels tricolors.

El base, de nou tirant de responsabilitat en els compassos inicials –com havia fet també en les semifinals davant el Fiatc Joventut–, va estar de cine amb dues assistències, tres rebots i cinc punts. Jugava i feia jugar, tot i que la pintura, amb Tomic allà intimidant, era propietat del Barça.

Allò va obligar al MoraBanc a jugar lluny de l'anella, però tampoc li va anar malament. Fins a quatre vegades es van posar per davant els de Peñarroya enmig d'un intercanvi de cistelles que va acabar en taules, gràcies a un triple sobre la botzina de Green que marcava el 18-18 a l'acabament dels deu primers minuts.

EXHIBICIÓ DE CANELLS / L'ala-pivot nord-americà va tornar a mostrar el seu canell en la primera acció del segon quart, en el qual va haver una exhibició total anotadora dels dos equips. Un triple de Roman Martínez va perllongar el parcial fins a 0-8. Seria el primer del mexicà, dos consecutius; el Barça estava tocat i el MoraBanc va accelerar el ritme i buscant transicions ràpides intel·ligents que es van traduir en dues cistelles fàcils de Trías. Era el 34-41 al minut 16, el màxim avantatge assolit pels de Peñarroya.

Però el Barça i la seva qualitat no es deixen enfonsar fàcilment. Si Roman havia anotat tres triples -dels sis que va anotar l'equip andorrà en aquest quart–, Oleson es va posar els blaugrana a l'esquena i en va fer quatre. Per neutralitzar l'avantatge del MoraBanc va necessitar l'ajut de Doellman. Entre tots dos van anotar 31 punts dels 51 del Barça fins el descans. Estaven sent més que mig equip. I van aconseguir igualar, però els de Peñarroya van continuar a la seva, lluitant-ho tot, buscant opcions bones de tir i encertant-les... I vet aquí que en el moment d'anar als vestidors es mantenia la sorpresa: 51-52 per als tricolors amb una cistella a l'últim instant de Bogris, el mateix que havia fet els dos primers punts del partit.

Va arrencar el tercer quart i el Barça va mostrar de bones a primeres les seves intencions: triple de Thomas. Va respondre Sada amb una penetració i tots a començar de zero: 54-54 i 19 minuts per endavant.

Ningú no volia cedir ni un mil·límetre de terreny i aquí va començar un continu intercanvi de cistelles que va durar tot el quart. Era el Barça el que duia la iniciativa davant un MoraBanc condicionat per un dels fins llavors homes més destacats, Ivanov, qui va veure la tercera personal al minut 23 –dubtosa, podia haver estat en atac i no passava res– i va haver d'anar a la banqueta.

Amb tanta ingualtat, un 2+1 i un triple d'Oleson van obrrir una petitat escletxa de quatre punts (67-63, minut 26), un món tal i com estaven les coses. Però allà estava l'orgull dels tricolors, que mitjançant David Navarro i Trías van igualar de nou el marcador i poc després, amb una penetració va forçar un 2+1 que va anotar i que posava per davant als tricolors. El tercer quart acabaria amb un 77-76 favorable al Barça.

O sigui, que en contra del que s'esperava, hi havia vida encara. Veure per creure, sí, però quedava un munt. El desenllaç, que és el que més t'exigeix un equip com el Barça i que no es gens fàcil d'afrontar quan després d'un partit amb tant de ritme et pesen les cames.

Va començar el darrer quart i Xavi Pascual va treure tota l'artilleria: Doellman, Navarro, Abrines, Nachbar i Tomic.

Podia haver estat qualsevol dels tiradors, i de fet le primeres aportacions anotadores van ser dues cistelles de 6,75 de Doellman i Abrines. Blanch mantindria la igualtat (85-85) però fins aquí, molt lluny, el minut 34, va arribar la resistència dels tricolors. Nachbar i Tomic eren imparables. Per centímetres i poteència. Era igual que estiguessin Bogris, Trias, Ivanov, Green o Betinho. Entre tots dos van obrir un forat de sis punts que Navarro va arrodonir amb un triple. Del 85-85 al 94-85. Una llosa. Allò que el Barça havia estat incapaç de fer en 34 minuts ho va fer en 2.

Aquí va morir el partit, amb els de Peñarroya molts després de tal batalla. El detall: Peñarroya va donar entrada a Guille Colom i Toi Gabriel a 1min 7s del final i un 104-91 a l'electrònic. El debut a l'ACB de dos joves valors andorrans, cridats a tenir protagonisme amb el segon equip però d'inici sense forat per tenir pes amb el MoraBanc.

Una vegada va sonar la botzina, el pavelló, ple, va aixecar la veu al ritme clàssic que sóna al Poliesportiu: «Fooorça Andorra!» . Però a la pista ningú amb samarreta blava reia. Trías i Sada comentaven les jugades. Els altres, cares serioses. No agrada perdre ni amb el Barça. Un títol simbòlic s'escapa però pel que s'ha vist aquests dos dies a la Seu i en general, en tots els amistosos de la pretemporada, el BC Andorra està preparat per ser un equip a tenir en compte en la Lliga Endesa 2014-2015.

FC Barcelona

Marcelinho (8p) 11 val.

Navarro (13p) 20

Doellman (27p) 30

Thomas (7p) 5

Tomic (14p) 31

Lampe (4p) 6

Pleiss (2p) 3

Nachbar (4p) 4

Olesson (16p) 14

Abrines (4p) 3

Hezonja (5p) 3

BC MoraBanc Andorra

Sada (11p) 17 val.

Betinho (7p) 7

Navarro (6p) 11

Bogris (8p) 5

Ivanov (13p) 12

Green (12p) 12

Trías (12p) 14

Schreiner (5p) 3

Guille Colom (0p) -1

Martínez (14p) 13

Blanch (5p) 2

Toi Gabriel (0p) 0

3Parcials: 18-18, 51-52, 77-76 i 104-93.

3Àrbitres: O. Perea, LL. Girao i P. Munar.

3Pista: Palau d'Esports de la Seu d'Urgell.

3Assistència: 1.500 espectadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT