PUBLICITAT

Trucades que no donen senyal a causa d'una avaria al 4G

  • El problema afecta el 10% dels mòbils de la zona central del país
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un home intenta fer una trucada. Foto: TONY LARA

una incidència ocorreguda fa més de dos dies durant el procés d'instal·lació de la xarxa 4G que està duen a terme Andorra Telecom està afectant la utilització dels telèfons mòbils. Al voltant del 10% dels usuaris que intenten trucar a la zona d'Andorra la Vella, del Col·legi Sant Ermengol i de la sortida del túnel de Sant Antoni no aconsegueixen línia del seu destinatari. És a dir, no poden realitzar la trucada. Aquesta afectació també provoca talls durant les trucades, un cop aquestes ja s'han iniciat.

Segons va explicar ahir la parapública, l'avaria es va produir a aquesta zona central del país, en una de les xarxes que s'està instal·lant per poder implantar el 4G. El 4G és la nova generació de telefonia mòbil que permet connexions a internet comparables amb les de la fibra òptica, amb una velocitat de 50 Mbps. Aquesta tardor el 4G s'està implementant a les parts més poblades d'Andorra, i ha calgut una inversió superior al milió d'euros. En l'actualitat el 3G, la xarxa just inferior, abasta el 70% del país.

Tornant a l'avaria, ja s'està treballant per solucionar-ho en un període que s'allargarà al voltant de 48 hores, calcula la parapública. La incidència només afectava als telèfons mòbils, va assegurar Andorra Telecom. Només alguns TPV que no funcionen per fibra s'hi han vist afectats.

Una de les opcions que Andorra Telecom dóna als usuaris per no veure's afectat per aquesta avaria és canviar la tipologia de cobertura del 3G (que és la que dóna problemes), al GSM. Però llavors es perd la connexió a internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT