PUBLICITAT

ApC vol que un nou Govern pugui tenir pressupost

  • En cas d'eleccions anticipades, es podrien elaborar i aprovar els comptes
  • Nomen manté que Bartumeu "no ha eliminat" l'opció d'un avançament electoral
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els tres consellers d'ApC, el passat dijous. Foto: TONY LARA

El grup parlamentari d'ApC vol garantir que un nou Govern sorgit d'una convocatòria electoral a meitat d'una legislatura sense pressupost, pugui "proposar un pressupost nou a meitat d'exercici", segons va explicar a l'ANA el seu president, Eusebi Nomen. Des d'ApC es manté que, "donat que el Govern no ha eliminat la possibilitat d'anar eleccions en cas que no s'aprovi el Pressupost", l'Executiu entrant podria "l'endemà tirar endavant un nou pressupost que permeti Andorra sortir del forat on estem tots entollats".

La proposta la va fer ApC a través d'una Proposició de llei de modificació de la Llei general de les finances públiques, afegint un nou article, el 22 bis, amb dos punts. El primer diu que "en el cas que es produeixin eleccions i que el Govern entrant es trobi en una situació de pressupost prorrogat d'acord amb el que s'estableix a l'article 22, el Govern entrant pot presentar un nou projecte de llei de pressupost per al període que va fins al 31 de desembre de l'any en curs". El segon punt elimina les obligacions temporals que determina la Llei general de finances públiques si es donés aquest cas

ELS MOTIUS DE NOMEN
Nomen va explicar que la proposició de llei respon a la seva preocupació pel fet que el Govern "no ha eliminat" l'opció de les anticipades. El fet que ha quedat palès és que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ja ha afirmat que, sense pressupost, caldria avançar els comicis.

Segons Nomen "el que no hauria de passar és que el Govern que entra, si té la majoria suficient o és capaç de fer els pactes necessaris per aprovar un pressupost, no ho pugui fer perquè la normativa impedeix fer un pressupost a meitat de l'exercici".

El president dels parlamentaris d'ApC va afegir que la situació encara és més greu si es té en compte que s'estaria funcionant durant l'exercici del 2011, en cas que no s'aprovessin els comptes de l'Estat, amb uns pressupostos prorrogats del 2009. Durant aquest exercici, Andorra ja està funcionant amb un pressupost executat per dotzenes parts, un fet que està derivant en la concentració al Consell General del debat als crèdits extraordinaris entrats pel Govern.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT