PUBLICITAT

TOCs' amb humor a la Massana

  • Assaig.9 estrena la famosa comèdia TOC-TOC traduïda per Jordi Galceran
LAIA F. MAROT
LA AMSSANA

Periodic
Imatge de l'obra TOC-TOC de la companyia Assaig. Foto: ASSAIG.9

Trastorn obsessivocompulsiu, però per partida doble. La obra TOC- TOC que la companyia de teatre massanenca Assaig.9 estrena el proper 17 d'octubre, és la més llarga que ha fet mai: 1 hora i 40 minuts, però no els fa cap por, agradarà al públic i ells s'hi senten còmodes, «hi ha molt diàleg, és fluïda , gens enrevessada», explica un dels membres de la companyia, Assumpta Casanovas.

TOC-TOC és una comèdia teatral que ve amb un currículum ple d'èxits. Sis temporades a la Gran Via de Madrid –1.500 funcions i 600.000 espectadors–, i tres a Barcelona. La traducció és de Jordi Galceran, i Assaig.9 «som grans seguidors d'ell», ja hi van confiar amb El mètode Grönholm, i va ser un èxit.

En l'obra hi apareixen set personatges, sis d'ells són pacients que es troben a la sala d'espera d'una eminència mèdica, el setè, la secretària, que els hi va donant llargues perquè el doctor en qüestió es retarda.

En el brillant text del francès Laurent Baffie, els sis personatges afectats per diferents manifestacions del TOC fan un retrat descarnat, i per això encara més còmic de les moltes manies i fòbies que patim tots actualment. Això sí, «no ens enfotem en cap moment del TOC, ho tractem amb ironia».

No riurà només el públic. «Nosaltres assajant en ho estem passant tant bé! riem tant» diu l'Assumpta, «que a vegades hem de fer esforços per no riure massa». Els d'Assaig.9, s'ho passen bé i «això es transmet al públic».

Les entrades ja s'han posat a la venda per les sis funcions i està anat molt bé. Es poden trobar a l'Oficina de Turisme de la Massana i a la pàgina web de Morabanc.

9 anys, a les 9

La companyia massanenca Assaig.9 està formada per Anna Vicent, Dolors Novellas, Rafa Atalaia, Ramon Ribó, Toni Escabias, Marcè Torronte, Júlia Troguet, Carlos Padial i Assumpta Casanova.

I en aquest acompanyia hi ha molts ‘nous': són nou membres, assagen a les 9, i aquest any en fan 9. El seu currículum també està ple d'èxits, tots representats a Les Fontetes – «és el nostre teatre, no en fem enlloc més» –: el El mètode Grönholm, Diner molt negre, Al final d'un conte de fades (una creació pròpia sobre la violència de gènere), Oh!tel i Massa esport. «Sempre hem escollit comèdies perquè el que volem es fer riure, sense entrar al món del clown».

La companyia s'autodirigeix. Aquest any, Ramón Ribó es l'encarregat de TOC-TOC. I «ens ho fem tot nosaltres, tothom aporta idees». També pel que fa al vestuari, l'escenografia i la publicitat. Per cert, ja està penjat a les xarxes el vídeo de la nova estrena, i fa molt bona pinta.

Van ser el primer grup andorrà que van fer una cartellera, sis dies de representació durant dos caps de setmana, i n'estan orgullosos, «hem omplert sempre»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT