PUBLICITAT

El combinat nacional sub-17 debutarà en l'Europeu 2015

  • Fran Sáez serà el seleccionador i compta amb un grup d'unes 25 noies
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El duel de l'absoluta contra Luxemburg, en el debut a Gibraltar. Foto: FAF

No fa ni tres mesos que la selecció absoluta de futbol va debutar en una competició, en el torneig UEFA de desenvolupament destinat als països més modestos d'Europa disputat a Gibraltar, i ahir la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va donar una altra bona nova: es crea una sub-17 que jugarà el Campionat d'Europa del 2015, en un format similar a la que es va disputar la setmana passada en la competició de nois d'aquesta categoria: una seu de competició, quatre equips i sis partits en joc –tots contra tots– en tres dies d'una setmana. De fet, segons va admetre el director tècnic, David Rodrigo: Es jugarà a finals de l'any vinent, al setembre o octubre, i ens proposarem com a seu».

El sorteig es farà el 19 de novembre vinent, ambtotes les federacions tret de les més modestes, excepte Andorra. Alemanya, Espanya... No tenim por de qui ens pugui tocar, confiem el la qualitat de les nostres jugadores i independentment del resultat, és un pas important per desenvolupar el futbol femení del nostre país», va assenyalar, Fran Sáez, que serà el seleccionador d'aquest grup i que dirigirà també l'Enfaf cadet juvenil, que aportarà el gruix de jugadores. «També ha ajudat la creació de la Lliga Nacional. En la primera reunió es va moure un grup d'unes 30 interessades», va apuntar el cap de la parcel·la de futbol femení de la FAF, Julio Ferreros. Entre elles estarà probablement Sònia Carrancà, una jugadora que està des dels 9 anys a l'Enfaf. «Des de llavors sempre he somiat jugar amb una selecció».

Abans del debut de la sub-17 s'estrenarà la sub-16, en un torneig de desenvolupament que es jugarà a Montenegro i en el qual hi haurà algunes de les jugadores de l'edat superior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT