PUBLICITAT

Gil diu que l'endeutament és culpa de les transferències

  • Cinca: «No s'han de buscar fora els culpables dels problemes a casa»
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Montse Gil, durant una roda de premsa recent. Foto: ÀLEX LARA

La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, va manifestar ahir que no s'ha arribat al dèficit de 2,4 milions que es va dir aquest dilluns en la sessió de Consell de Comú que s'arribaria a final d'any i que, en tot cas, «no parlaríem d'aquest dèficit si les transferències s'haguessin complert». En canvi, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va indicar que les transferències s'han congelat en els nivells més alts dels darrers anys i que «no s'han de buscar fora de casa els culpables o les raons dels problemes que tu puguis tenir a casa teva».

Gil va afirmar a l'ANA que «som transparents en explicar el que hi ha» però va remarcar que «treballarem per tirar endavant Naturlandia i els serveis socials que són deficitaris, com a totes les parròquies».

De fet, per a Gil, la congelació de les transferències és una de les causes de la situació deficitària del Comú i, per això, es van posicionar en contra d'aquesta mesura.

Per al ministre de Finances, no hi ha aquesta relació causa-efecte perquè les transferències s'han congelat en els nivells més alts dels darrers deu anys, perquè l'any vinent tindran encara un petit increment d'aquestes dotacions i perquè hi ha hagut «permissivitat generalitzada» a l'hora d'utilitzar els diners en despesa pública.

D'altra banda, la cònsol va afirmar que desconeix si el pressupost de l'Estat contempla alguna inversió per a Naturlàndia per compensar aquesta congelació però va recordar que és «un projecte de país» i que «haurien d'apostar més del que estan apostant, que és molt poc».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT