PUBLICITAT

Hi haurà Carles Sabater aquest any

  • Els participants poden entregar les maquetes fins el 15 de desembre i el jurat farà el veredicte el dia 30
LAIA F.MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La guanyadora de l'edició del 2012 del premi Carles Sabater, Nuna (Bertha Garcia). Foto: ÀLEX LARA

Les subvencions de la Generealitat sempre havien arribat tard, però mai tant com aquest any i per això el Centre de la Cultura Catalana (CCC) «ja no comptàvem en cobrar aquests diners». Però, «a vegades les coses s'arreglen» i finalment el CCC podrà convocar un dels concursos més veterans de la cançó en català, el Carles Sabater, tal i com va anunciar ahir la presidenta del Centre, Teresa Cabanes. Set mesos després han rebut la subvenció de 15.000 euros que els hi devien, i juntament amb la subvenció del Govern d'Andorra, aquest 2014 podran celebrar el certamen. I no només el Carles Sabater, el vaixell insígnia del CCC, també les altres activitats com la Mostra de Cinema, les jornades de cuina, les presentacions i el llibre de Sant Jordi, que estarà dedicat a Albert Esteve. Sí, tard, «però des del Centre no hem volgut arriscar-nos a fer cap activitat perquè ens podíem enganxar els dits», va aclarir la presidenta.

Ràpid, concretament amb tant sols 10 dies, el CCC a posat a punt el concurs per tal de, abans que finalitzi l'any, poder tenir guanyadors ; Cabanes va dir que si no es feia així, haguessin perdut la contribució del Govern andorrà per aquest any. Qui aquest 2014 no hi participarà econòmicament serà el Fòrum Nacional de la Joventut (FNJ), no per una qüestió de manca de pressupost, sinó perquè actualment «la junta està en stand by».

Les maquetes es podran entregar fins el 15 de desembre, per tant, el marge per entregar-les serà com el dels altres anys, uns dos mesos i mig. El jurat emetrà el veredicte dels finalistes el 30 de desembre.

PRE-ESCOLTES/ El premi Carles Sabater s'ha anat consolidant i el volum de maquetes cada edició ha anat augmentant fins arribar a les 200 del 2013. Per tal de donar més marge al jurat per escoltar totes les maquetes, en aquesta edició els membres tindran 15 dies per fer una ‘pre-escolta' i seleccionar 10 cançons finalistes – no públiques–. Serà el dia 30 de desembre, quan es reunirà el jurat a Barcelona, que escolliran entre totes les finalistes quin serà el primer premi a la millor cançó en català, el qual rebrà 2.000 euros, i qui serà el segon, amb una retribució de 1.000 euros.

El jurat estarà format pels mateixos cinc membres de cada edició: en Pep Blai, crític musical, el Jofre Bardagí, músic, la Laura Jou, parella de Carles Sabater, en Quim Barceló, director del Grup Flaix Andorra i Lluís Sureda, de Discos Revolver. Aquesta edició, però, hi haurà una novetat, s'introduiran dos membres més al jurat, joves que hagin estat gunyadors d'edicions anteriors «per donar aire fresc», segons va explicar la vice-presidenta, Maria Cucurull.

Pel que fa al concert, serà segurament com les altres edicions a Escaldes, en el cicle de Colors de la Música, això sí, el 2015.

LES BASES/ El CCC ha creat una web: www.premicarlessabater.info, a través de la qual els participants poden informar-se de tots els requisits. Tan sols cal enviar les cançons, una fotografia recent del grup o solista i un breu currículum musical. Les maquetes s'hauran d'adreçar per correu certificat o personalment al Centre de la Cultura Catalana del Principat d'Andorra, BP postale 33, Andorra la Vella o penjar-les per ftp i enviar l'enllaç a [email protected] (o a través de qualsevol web per enviar arxius pesats a través d'Internet: Wetransfer, 4Shared, Sendspace, FileDropper, 1FileSharing o YouSendIt).

El premi és obert a tots els intèrprets i a tots els estils musicals. Es podran presentar fins a un màxim de tres cançons, en català. Els temes musicals i la lletra de les cançons hauran d'estar lliures de tot compromís editorial i així mateix, els participants hauran d'estar lliures de tot compromís discogràfic, tenint en compte que no hagin publicat més de dos àlbums amb el nom artístic amb el qual es presenten. Les cançons han d'anar acompanyades d'una còpia de la lletra i un dossier informatiu amb una fotografia recent, en un format d'arxiu informàtic i en paper en cas d'enviar-se per correu postal, en aquest cas, el format de la maqueta haurà de ser en CD. Participaran en el premi únicament les maquetes rebudes abans del dia 15 de desembre del 2014 i les maquetes no seran retornades.

El Centre de la Cultura Catalana compta amb 207 socis, tot i que la seva aportació al pressupost «és mínima»; de moment seguiran a la Llacuna, una solució per al local que «ha estat estupenda», va afirmar Cabanes. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT